Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (889)

* Benjamin Franklin, este un nume de rezonanta al politicii americane si unul dintre fondatorii acestei foste inegalabile democratii. Pe langa faptul ca a redactat impreuna cu Thomas Jefferson si John Adams, Declaratia de Independenta (1776), a fost deputat in primul Congres American la Philadelphia (1774), a negociat la Versailles alianta insurgentilor cu Franta (1778) si a semnat Tratatul de pace cu Marea Britanie (1783). A fondat, la Philadelphia, prima biblioteca publica din coloniile engleze din America (1731) si Universitatea din Pennsylvania (1740).

V-am dat aceste date, nu pentru vorbitorii de limba romana, in mare parte mult mai familiari cu Istoria Statelor Unite decat cei care au trecut pe la Berkley, Duke, Harvard, Princetown, Yale etc. ci pentru cei care, dovedind lacune ingrijoratoare in absolut toate domeniile de activitate, au ajuns factori decizionali si doresc sa schimbe fundamental bazele pe care a fost creata America, cu scopul, declarat sau nu, de a o transforma intr-o Banana Republic! Ne-a ramas de la Benjamin Franklin, urmatoarea cugetare: "Este prima responsabilitate a fiecarui cetatean sa ceara explicatii autoritatilor" (It is the first responsibility of every citizen to question authority).

Din respect pentru acest mare ganditor illuminist si patriot de exceptie voi face uz de aceasta responsabilitate si cu decenta necesara si stima – cinstea cuvenita celui mai inalt oficiu al tarii, doresc sa intreb: cum a fost posibil ca Mr. President sa afirme in Turcia, ca America nu este o tara crestina? Sa nu fi cunoscut messianicul presedinte, remarcile lui Thomas Jefferson, referitoare la faptul ca America a fost creata pentru oameni morali si religiosi, fiind total inadecvata pentru orice alta categorie de persoane?

Remarci similare au fost facute si de John Adams, cand s-a referit la Constitutia Statelor Unite! Sa nu fi auzit Mr. President de presedintele Andrew Jackson, care in 1828 ne spunea ca "intr-o perfecta democratie, vocea poporului este vocea lui Dumnezeu (in a perfect democracy, voice of the people is the voice of God). Sa nu fie la curent atot-stiutorul presedinte de scrisoarea lui Martin Luther King jr., scrisa pe cand se afla in inchisoarea federala din Birmingham, Alabama, in care ne spunea ca Miscarea pentru Drepturile Civile are drept scop apararea celor mai sacre valori crestine…. stabilite de parintii fondatori. (civil rights protesters were defending America’s most sacred Christian values… those great wells of democracy which were dug deep by founding fathers.) Sa nu fi retinut Mr. President, vorbele presedintelui Abraham Lincoln, al carui admirator fervent se declara, rostite in 1864 cu ocazia numirii gen. Ulysses Grant in fruntea Armatei Uniunii: "Americanii nu s-au rusinat de religia lor si nici de semnificatia religioasa a simbolului lor - steagul USA, care conform celor afirmate de col. James A. Moss- U.S. Army, are surse Biblice, regasite in Book of Genesis, cap.9:13.

Ce pazesc armatele de consilieri, care mai de care mai in necunostinta de cauza si care au obtinut postul nu pe baza a ceea ce au cunoscut ci pe baza pe cine au cunoscut!!! Este dureros ca a trebuit sa vina un American de origine romana, din roditorul pamant al Transilvaniei, Falnicul Ardeal, sa va trezeasca la realitate. Vorba filosofului englez, Antony Hope: "A explica adevarul celor care nu sunt structurati mental sa-l inteleaga, este similar cu a promova falsitatea. "La cate sfaturi pertinente v-am dat, meritam macar un Clan McGregor !?! Pentru amatorii de asemenea gesturi, sub noua administratie pretul lui Clan s-a dublat. Nu de alta, dar noua achizitie prezidentiala, in corpul de consilieri economici, este Lawrence Summers. Acest tanar si brav cetatean a fost platit cu "modesta" suma de 2,7 milioane dolari, pentru niste conferinte si discursuri, chipurile academice!

Dupa impactul avut asupra economiei americane, se pare ca auditoriul a fost format din pereti si bostani. Eu, va vorbesc de decenii, fara a primi nici macar elementarul multumesc!!! In plus, deloc de neglijat sau de trecut sub tacere, Lawrence a fost platit cu 5 milioane dolari, de firma D E Shaw, unde isi facea aparitia o zi pe saptamana!!! Ne miram de falimentarea economiei americane cand s-au permis asemenea practici, iar acum cu banii contribuabililor si cu "ajutorul" celor care ne-au adus in aceasta situatie, dorim redresarea ei. Incepand de saptamana viitoare, daca ma voi numara printre ocupantii acestei imperfectiuni, am sa va invat - ca de obicei, gratuit - ca metodele pe care doriti sa le aplicati n-au fost functionale nici in Sumeria, Babylon, Egypt, China, Grecia, Roma Antica, America Coloniala etc si nu pot fi functionale nici in mileniul III, asta cu conditia in care nu doriti schimbarea formei de guvernamant, respectiv a sistemului politic actual. Dupa cum decurg lucrurile si analizand deciziile luate de administratie, am motive serioase sa cred ca vom avea un guvern de coloratura celui din………………. Moldova.

Intre timp, un vas comercial American, care se indrepta cu ajutoare umanitare spre Mumbassa-Kenia, a fost atacat de pirati somalezi in vecinatatea Cornului Africii. Intrucat Mr. President a afirmat ca nu suntem in razboi cu islamul, presupun ca atacatorii-piratii au fost buddhisti, confucionisti, catolici, neoprotestanti, ortodocsi protestanti sau taoisti si nu musulmani. Tot pentru cei care pretind multe, dar de fapt se regasesc in aforismul lui Aristotel, "stiu un singur lucru; acela ca nu stiu nimic", ii informez ca pirateria si terorismul intra, conform Codului Penal International, la categoria crimelor impotriva naturii umane, avand un regim special de interpretare. Sa speram ca pana la luarea unor decizii contradictorii normelor internationale, messianicul presedinte va dispune de timpul suficient pentru a-l aprofunda pe Platon care ne spunea ca "timpul va schimba sau va inversa opiniile prezente." In final, cuvintele singurului presedinte American care a obtinut patru mandate prezidentiale si a carui sotie a decedat la 81 ani, fiind membra activa a unui partid de extrema stanga: Libertatea este aerul pe care americanii il respira. (Liberty is the air Americans breathe). Lasati-ne Mr. President sa respiram libertatea.

Aceasta a fost ratiunea pentru care o parte din stramosii nostri au emigrat inaintea primului razboi mondial in America! Aceasta a fost ratiunea pentru care o parte dintre noi ne-am desprins de glia strabuna si ne-am riscat sanatatea si viata pentru a apara perceptele democratice pe care s-a creat aceasta unica democratie a lumii.

A. C. Ton

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page