Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Edi Rama: Atitudinea premierului Ponta, de apreciat; recunosterea Kosovo din partea României va contribui la stabilitatea regiunii


Pozitia premierului Victor Ponta in chestiunea Kosovo este una de apreciat, recunoasterea Kosovo din partea Romaniei va fi un pas important pentru stabilitatea regiunii, a declarat premierul albanez, Edi Rama, marti, la finalul intrevederii oficiale pe care a avut-o cu seful Executivului de la Bucuresti.
"Apreciez in mod deosebit atitudinea premierului Ponta referitor la problema Kosovo. Recunoasterea Kosovo din partea Romaniei va fi un pas important pentru stabilitatea regiunii. Si noi asteptam cu nerabdare ca acest lucru sa se intample. Am convingerea ca acest lucru va sluji pacii, linistii in regiune si dezvoltarii regionale", a afirmat premierul Albaniei, la Palatul Victoria.
Edi Rama a fost primit marti la Palatul Victoria cu onoruri militare de premierul Victor Ponta.
Victor Ponta i-a comunicat vicepresedintelui american Joe Biden, cu care s-a intalnit pe 23 octombrie la Washington, ca din 2015 Romania ar putea sa-si schimbe pozitia cu privire la Kosovo, urmand sa recunoasca independenta acesteia.
"Referitor la pozitia Romaniei fata de Kosovo, i-am spus 'anul viitor nu se va intampla nimic, dar din 2015 cred ca Romania va fi alaturi de toate statele europene, pentru a avea o pozitie coordonata cu partenerii nostri'", a declarat Ponta la acea data.
Premierul Ponta a afirmat ca vicepresedintele american cunoaste atat de bine situatia din Romania, incat nu a fost nevoie sa-i dea detalii in legatura cu pozitia Bucurestiului fata de Kosovo.
El a explicat ca presedintele Traian Basescu, al carui mandat expira la finalul anului 2014, se opune recunoasterii independentei Kosovo. AGERPRES (A,AS-autor: Daniel Florea, editor: Antonia Nita)
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page