Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Cardinalul Lucian Muresan se intalneste cu Papa FranciscEminenta Sa Cardinal Lucian Muresan, Arhiepiscop Major si Intaistatator al Bisericii Romane Unite cu Roma, Greco-Catolica, se va intalni la Roma pe data de 21 noiembrie 2013 cu Papa Francisc.

Aflat la Roma pentru Adunarea plenara a Congregatiei pentru Bisericile Orientale cu tema "Biserici Orientale Catolice la 50 de ani de la Conciliul Vatican al II-lea", Preafericitul Parinte Lucian Muresan se intalneste in dimineata zilei de 21 noiembrie si cu Suveranul Pontif.

Cu aceasta ocazie, Arhiepiscopul Major al Bisericii Romane Unite cu Roma, Greco-Catolice, va prezenta in fata Papei si a celorlalti responsabili ai Bisericilor Catolice Orientale situatia comunitatii greco-catolice din Romania.

Cardinalul Leonardo Sandri, Prefectul Congregatiei pentru Bisericile Orientale, citat de Radio Vatican, a subliniat ca "Papa Francisc a acceptat sa repete intalnirea care a avut loc pentru prima data in 2009", atunci cand responsabilii Bisericilor Catolice Orientale "au fost ascultati de Benedict al XVI-lea intr-o dimineata de reflectii, inceputa si incheiata cu momente de rugaciune"; si de aceasta data participantii vor putea sa prezinte "in fata Papei privind situatia crestinilor orientali" din tarile lor.

Preafericitul Cardinalul Lucian va fi prezent si la simpozionul "Marturia de credinta a Bisericii Greco-Catolice Romane in timpul persecutiei comuniste", ce va avea loc la Roma in Bazilica "San Bartolomeo" de pe insula Tiberina, in data de 23 noiembrie 2013.

http://mandrillapp.com/track/click.php?u=30022694&id=6d22b9f51de54491a6aaf4baf9c2a59d&url=http%3A%2F%2Fgreco-catolica.org%2Fa544-cardinalul-lucian-muresan-se-intalneste-cu-papa-francisc.aspx&url_id=4eac342844d3625f1636f11502d160492105a969
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page