Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Obama, acuzat de crime împotriva umanitatii, santajul Bruxelles-ului si salariile primarilor


 
        

Maria Diana Popescu    

Cum orice nas isi gaseste nasul, Obama, capul politicilor interlope mondiale, este acuzat de crime impotriva umanitatii, potrivit mignews.com. Citiva avocati din Egipt au depus o plingere oficiala la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Haga. De aceleasi fapte, alaturi de Obama, este acuzata conducerea „Fratiei Musulmane” impreuna cu comandantul suprem, Mohammed Badie. Plingerea mentioneaza ca „Obama a cooperat, a incitat si a inarmat membrii «Fratiei Musulmane» la savirsirea de crime impotriva umanitatii in perioada 3 iulie – 18 august 2013 pe teritoriul Republicii Arabe Egipt”. Personal, Obama este acuzat in mod special de crimele „Fratiei Musulmane” impotriva egiptenilor de religie copta, iar Administratia Obama este acuzata ca l-a sustinut pe presedintele Mohamed Mursi in timpul conducerii caruia „copiii crestini au fost torturati, ucisi, violati si obligati sa se casatoreasca cu violatorii lor”. Cum Obama tine cu dintii de putere, va fi liber in continuare, zburdind pe crengile statelor lumii. Una din piesele redutabile in angrenajul politic European, Iulia Timosenko, arestata arbitrar si ilegal, revine in actualitate, pentru ca ea reprezinta biletul Ucrainei pentru Europa. santajul oficial impus de Bruxelles pentru semnarea de catre Kiev a Acordului de Asociere cu U.E. demonstreaza, ca politica U.E. este sora buna cu cea mai veche meserie din lume.

Afara cu F.M.I. din tara!

La noi, trimbitata crestere economica inventata peste noapte n-a avut niciun impact asupra salariilor, preturilor sau asupra nivelului de trai. In afara de parlamentari, politicieni, sefii companiilor, directorii, directorasii, secretarii si secretarele, alti bagatori in seama si masa inaltilor functionari, care au salarii de zeci si sute de mii pe luna, muncitorii, profesorii, medicii si alte categorii sociale traiesc pe caietul de datorii lunare, exploatati miseleste de patronii lor. Cetatenii romani n-au avut absolut nimic de cistigat din capitalismul economic. De pierdut, da! Acordurile cu F.M.I i-au ruinat practic. Au pierdut economia, locurile de munca, suveranitate si demnitate nationala. Romania nu mai are nevoie de F.M.I. Prezenta acestui vampir financiar, find o forma de interpunere a statului in economie, un gen de capusare oficiala. Nicio masura impusa de F.M.I n-a ajutat statul roman. Dimpotriva! A lovit dramatic si premeditat sectorul economic si social. Nimic bun nu s-a intimplat in economia romaneasca de cind sintem sub controlul acestui vampir financiar, care a ruinat toate tarile cu serviciile sale complete. F.M.I este o institutie de ocupatie financiara, tinuta in viata de tarile bananiere si de cele a caror conducatori le-au vindut suveranitatea pe comisioane grase. F.M.I ar fi trebuit dizolvat inca din 1971, dupa prabusirea Sistemului de la Bretton Woods. Haideti sa analizam cite sute de intreprinderi s-au inchis, citi romani au ramas pe drumuri, cite taxe au crescut, ce salarii si pensii mizerabile au romanii in comparatie cu europenii! Guvernele care au acceptat astfel de masuri au fost guverne incompetente, corupte, care nu au slujit tara, ci au uneltit impotriva ei. Posesoare a unei economii care duduia de sanatate si exporta in peste 140 de tari ale lumii, fiind un concurent serios si de temut pe piata internationala, Romania a ajuns o tara de molluri, de cartiere de lux ale clanurilor mafiote, de vile ale politrucilor, de marcheturi, farmacii, sedii de banci si sedii de birouri pentru spalat bani.

In fruntea hotilor sta mama lor!

Ma intreb cum domnisorica Lagard mai e inca in functie, de vreme ce justitia franceza si o serie de oficiali au trecut-o pe banca acuzatilor pentru spalare de bani si fraude fiscale ? Nu-i asa ca in fruntea hotilor trebuie sa stea mama lor ? Oricit de infundati ar fi cu mina in banii altora, coruptii acestia de lux - un fel de „Hopa Mitica” - se dau peste cap si tot in picioare pica.  Chiar si in halul in care sunt, Guvernul roman i-a primit intotdeauna cu piine si cu sare si le-a dat cu asupra de masura, in timp ce Ungaria a incheiat definitiv socotelile cu F.M.I.. Banca Nationala a Ungariei a inchis biroul F.M.I din Budapesta, intrucit autoritatile ungare vor achita imprumutul luat in 2008 pina la sfirsitul acestui an, inainte de scadenta. F.M.I. nu mai poate numi un inlocuitor al actualului reprezentant in Ungaria, al carui mandat s-a incheiat in august. Printr-o scrisoare adresata lui Lagarde, autoritatile ungare au initiat procedura de inchidere a biroului F.M.I. de la Budapesta. Bravo lor! O tara cu conducatori isteti, care s-au trezit la realitate si au inchis usa in nasul camatarilor!

O duc greu primarii! Bietii de ei!

In acest timp poporul nostru se zbate in mizerie, iar domnu’ Dragnea vine cu propunerea de majorare a salariilor primarilor. Sint asa nevoiasi amaritii de ei, au dus-o asa de greu dupa lovitura de stat, incit au stirnit mila vicepremierului. Mi se pare normal ca baronul sa-si rasplateasca slujbasii. Are obligatii fata de ei, si e mai simplu sa le plateasca din buzunarul nostru, nu din al lui. In definitiv, orice bonus pentru ei e binevenit, la anul sint alegeri si mai ales la tara, primarul face legea. Cum nu le mai poate da fonduri cu autoservire in functie de tupeu si de hameseala, marirea salariilor ii obliga pe primari sa fie aliati si sa lucreze „corect” la noile alegeri. Va mai amintiti reclama? „Dormiti linistiti, F.N.I. lucreaza pentru tine!” Dati-le lor, ca nu se mai satura, poporul acesta care isi duce viata pe caietul de datorii, este irelevant, bun doar la jug si la intors buzunarele pe dos. Dupa capul guvernantilor retetele salvatoare pentru popor ramin taxele, cele mai numeroase si mai mari din Europa, in crestere continua, si cele mai mizerabile salarii din Uniune. Pentru siguranta tarii, in ochii vicepremierului e mai important un primar servil decit un medic sau un profesor, pe care nu-i poate controla dupa bunul sau plac si nu le poate ordona sa masluiasca voturile in favoarea arondatilor la Putere. Primarii au vile si conturi, care se umfla precum aluatul la dospit. Medicii si profesorii de ce nu au? Ce-au facut concret unii primari, in afara de sirbe si hore, cind sate intregi si mii de gospodarii nu sint electrificate, iar ulitele arata ca in Evul Mediu? Ce-au facut ei, ce merite deosebite si ce obligatii de serviciu speciale au, de li se maresc salariile? In concluzie, majorarea salariilor mi se pare normala, privita numai din unghiul devotamentului acestora fata de treburile nevazute ale obstii si pentru aservirea lor (ig)nobila. Daca primarii, politicienii si parlamentarii ar munci un an de zile fara salariu, adica ar fi prestatori de munca patriotica, va spun eu, politica ar ajunge un maidan pustiu.
Sursa: ART-EMIS
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page