Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

DPRRP - Secretarul de stat, Stejarel OLARU, în vizita la românii din Ucraina


Saptamana aceasta in Ucraina a sosit o delegatie reprezentativa din partea statului roman in frunte cu Secretarul de stat  in cadrul Departamentului Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni, Stejarel Olaru.

Programul vizitei a cuprins mai  multe zone unde locuiesc  romanii, intre acestea numarandu-se regiunile Odessa, Transcarpatia, Cernauti si orasul  Kiev.

Joi, delegatia romana s-a aflat  in Maramuresul  istoric.

Din  componenta delegatiei au mai  facut  parte  ambasadorul  Romaniei in Ucraina, Cornel  Ionescu, viceconsulul Romaniei la Cernauti  Denisa Gabor ?i consulul Corneliu Ciubotaru de la Consulatul Romaniei la Cernau?i.

Membrii delegatiei au avut  intalniri oficiale  cu reprezentantii conducerii raioanelor Teacev  si  Rahiv, precum  si ai regiunii  Transcarpatia.  La Slatina oaspetii romani  s-au  intalnit  cu   primarii   comunelor   romanesti din cele doua raioane, directorii de scoli si liderii asociatiilor culturale romanesti din dreapta  Tisei.

Pe   21   iunie   2013, secretarul  de   stat   Stejarel  Olaru, impreuna cu ceilalti membri ai delegatiei romane a intreprins o vizita oficiala in nordul  Bucovinei

Mai  intai au  fost  depuse  flori la bustul lui Eminescu   din   curtea casei    lui Aron Pumnul si a fost  vizitat acest local,  precum  si la monumentul  Poetului  din  centrul mun. Cernauti, a avut loc  o intalnire  la biblioteca  Editurii Alexandru cel Bun

si  alta  cu   cadrele didactice de la Catedra de Filologie Romana si Clasica, si  studentii de la  Universitatea de stat din Cernauti. De asemenea delegatia romana s-a deplasat  in raionul  Hliboca,  unde a fost  vizitat bustul lui Eminescu,  care  a fost  distrus  cu  o saptamana in  urma  de niste vandali in preajma dezvelirii lui.  In program a  fost inclusa intalnirea Secretarului de stat  Stejarel  Olaru  cu liderii asociatiilor   romanesti   din  nordul Bucovinei.

Vitalie ZAGREA

«Libertatea Cuvantului»

http://euromedia-ucraina.blogspot.ro/2013/06/secretarul-de-stat-stejarel-olaru-in.html
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page