Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Editura madrilena Niram Art prezinta patru scriitori spanioli la BucurestiComunicat de presa

Editura Niram Art, infiintata la Madrid, in anul 2009, lanseaza un nou proiect de schimb cultural intre Spania si Romania. In cadrul acestui proiect, operele mai multor scriitori spanioli vor fi traduse si publicate in Romania,  iar numerosi autori romani vor fi prezentati si publicati in Spania.
Astfel, patru scriitori spanioli vor fi prezenti la Bucuresti cu ocazia prezentarii operelor lor in limba romana. Lansarile vor avea loc la Libraria Dalles pe 20 noiembrie si la Muzeul Literaturii Romane pe 21 noiembrie 2013. Cei patru autori, Anthel Blau, Antonio Mateos Muñoz, Elimaida Vargas  si Dimitra Agelopoulou   vor fi prezentati publicului roman de Horia Barna, hispanist, traducator, editor, directorul  ICR Madrid intre anii 2006 - 2010 si de Dan Caragea, critic literar, lusitanist, traducator si editor.
Cartile, doua de poezii, un roman si un eseu, abordeaza problematici de actualitate si critica. In “Din spatele privirii”, viziunea poetica a Elimaidei Vargas Paz  despre violenta in familie  prezinta o situatie trista cu care atat Spania,  cat si Romania  se confrunta. Continuand intr-un ton nostalgic, Antonio Mateos Muñoz vorbeste despre efemeritatea existentei in “Scrisul absent”, iar Dimitra Agelopoulou, autoare de origine greaca in limba spaniola, pledeaza pentru intoarcerea la o   “viata primitiva”, simpla.  In  “Zburand prin cerurile interioare”, entuziasmul cu care Anthel Blau isi ghideaza cititorii catre o constiinta matura, a cunoasterii de sine, ofera un raspuns optimist intrebarii despre evolutia omului.
Moderatorul evenimentelor va fi scriitorul de origine romana Fabianni Belemuski, traducatorul operelor, iar lectura fragmentelor va fi realizata de Andreea Niram (Marketing Cultural Espacio Niram - Madrid).
Pe 21 noiembrie, in cadrul evenimentului organizat la Muzeu Literaturii Romane, poetul Paul Vinicius, editor la Muzeul Literaturii Romane, va vorbi despre poezia spaniola contemporana, facand referire la scriitoarea Elimaida Vargas Paz si la poeta Dimitra Agelopoulou.
Operele selectate de editura Niram Art constituie inceputul unei colaborari pe termen lung, in ambele directii, intre cele doua tari. In sensul acesta, la inceputul anului 2014, vor fi prezentate la Madrid doua volume de poezii ale poetilor Adrian Paunescu si Paul Vinicius. Pana in prezent, Editura Niram Art a publicat in Spania mai multe opere literare de autori romani, atat poezie, cat si proza, traduse in limba spaniola, care au beneficiat de recenzii in reviste de specialitate, au fost prezentate la targuri de carte si au avut parte de un raspuns favorabil din partea criticii spaniole.
______________________________________________________________
Comunicat de presa transmis de Defeses Fine Arts PR Agency - Madrid
Reprezentant Editura Niram Art - Madrid
Atasamente: Comunicat de presa, format Word, cu semne diacritice
Afisul evenimentului, format jpg.
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page