Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Pianista Alexandra Dariescu a câstigat "Women of the Future Awards"Madalina Corina Diaconu

 Pianista romana Alexandra Dariescu se numara printre castigatoarele editiei din acest an a Women of the Future Awards, o competitie nationala desfasurata anual in Marea Britanie, care premiaza cele mai talentate femei tinere, ce reprezinta un model pentru generatiile viitoare.
"Women of the Future Awards" este cel mai mare program national din Marea Britanie de premiere a celor mai talentate femei cu varsta sub 35 de ani, care reprezinta o sursa de inspiratie pentru generatiile viitoare. Programul Women of the Future Awards, realizat in parteneriat cu compania Shell, s-a aflat, in 2013, la cea de-a saptea editie.
Premiile Women of the Future recunosc meritele unor tinere femei care isi desfasoara activitatea in noua domenii, inclusiv arte si cultura, stiinte, business, media si tehnologie.
Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc miercuri, 15 noiembrie, la Londra, iar Alexandra Dariescu este castigatoarea sectiunii Art and Culture, fiind singurul artist nominalizat anul acesta din afara Marii Britanii. Ea a devenit in vara acestui an, la numai 27 de ani, prima pianista din Romania care a urcat pe scena Royal Albert Hall, pentru a concerta alaturi de Orchestra Filarmonicii Regale din Londra, la eveniment fiind prezenti si membri ai Casei regale a Romaniei.
Alexandra Dariescu s-a nascut in Romania, a studiat la Iasi, la scoala Pocklington si la Colegiul de Muzica Royal Northern din Marea Britanie. A absolvit, in anul 2008, cu Medalia de Aur, cea mai mare distinctie oferita de colegiu. De-a lungul anilor, pianista a fost premiata cu mai multe distinctii prestigioase, printre care premiul Verbier Cubs, la Festivalul Academiei Verbier in Elvetia (2008), premiul Guildhall Wigmore si premiul de excelenta acordat de ambasadorul Romaniei la Londra pentru contributia extraordinara la promovarea imaginii tarii noastre in Regatul Unit.http://www.ziarulromanesc.net

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page