Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Primarul Piero Fassino, la Forumul Economic România - Italia organizat la TorinoRoma, 17 noiembrie 2013Primarul Piero Fassino, la Forumul Economic Romania - Italia organizat la Torino: "Romanii sunt foarte bine integrati"

"Cei 100.000 de romani din Piemonte sunt foarte bine integrati", a afirmat primarul din Torino, Piero Fassino, la a treia editie a Forumului economic Romania - Italia. Evenimentul a fost organizat de Camera de Comert a Romaniei in Italia (CCIRO Italia) sambata, 16 noiembrie, la Sala Consiglieri de la Palazzo Cisterna din Torino.
In interventia sa din cadrul forumului, Piero Fassino a subliniat importanta comunitatii romanesti din Piemonte pe plan economic si social: “In Torino sunt 50.000 de cetateni romani, iar in regiunea Piemonte peste 100.000 de romani foarte bine integrati. Schimburile economice intre Romania si regiunea Piemonte sunt deja istorice si bine consolidate.”
Edilul din Torino a apreciat organizarea Forumului, sustinand ca internationalizarea firmelor in dificultate din zona Torino se poate face cu succes catre Romania. In incheierea interventiei sale, primarul a amintit de contributia muncitorilor romani la marile opere publice, explicand ca Expo 2015 este un proiect la care romanii vor avea cu siguranta o contributie importanta.
Presedintele Cciro Italia, Eugen Terteleac a salutat discursul primarului Piero Fassino, multumindu-i pentru prezenta si pentru atentia acordata acestui forum economic, oferindu-i Buletinul Oficial al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei.
La intalnirea de la Torino au intervenit Presedintele Confartigianato Imprese Piemonte, Francesco del Boca, care a confirmat colaborarea cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei in Italia, si Directorul General al CEI Piemonte (Centrul pentru internationalizare in Piemonte), Giuliano Lengo.
Viceconsulul de la consulatul general al Romaniei de la Torino, Simona Sora, a prezentat in ansamblu situatia comunitatii romanesti din Piemonte si sprijinul consulatului pentru investitorii romani si italieni din Piemonte.
Secretarul general al Cciro Italia, Andrea Amato, a prezentat pe larg serviciile si actiunile in curs ale institutiei camerale a Romaniei, ca si politicile statului roman in ceea ce priveste investitorii straini si romani din diaspora, Fondurile structurale europene, programe di viitor. Andrea Amato a prezentat, ca proiect prioritar al CCIRO Italia, Incubatorul de IMM – uri, un proiect care va fi operativ incepand din 2014.

La Torino a fost desemnat si reprezentantul CCIRO Italia in Piemonte.
"Cea mai mare realizare a acestui forum este faptul ca am reusit sa identificam persoana potrivita care sa reprezinte Camera de Comert si Industrie a Romaniei in Italia - Piemonte. Doamna Ana Maria Irimia, si ca semn de recunoastere pentru faptul ca este primul cetatean roman care a obtinut titlul de doctor in expertiza contabila in Italia, astazi 16 noiembrie este desemnata ca reprezentant al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei in Italia - Piemonte. Ne vom revedea peste un an, sper tot aici, in aceeasi locatie, cand vom discuta si despre rezultatele filialei din Piemonte”, a declarat Eugen Terteleac.
Biroul de presa CCIRO Italia

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page