Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Traian Basescu – amestecat intr-un nou scandal! Un nou scandal, in care-i implicat Traian Basescu, zguduie mioritica noastra viata politica, romaneasca!
Ce a determinat explozia noului machiaverlac politic? Dupa cum se stie, cu catva timp in urma, o stire trecea, cu iuteala fulgerului, prin toate redactiile mass-media din Romania. Ioana Basescu, fiica presedintelui, a cumparat, cu 1,3 milioane de euro, 290 de hectare de teren agricol in comuna Nana (judetul Calarasi), cu un credit bancar de la CEC, in valoare de un milion de euro! Ei, si? – si-a spus romanul de bun-simt. Daca s-a procedat legal, totul e in regula!
Numai ca "PSD cere infiintarea unei comisii de ancheta in cazul achizitionarii, de catre familia prezidentiala, a acelui teren din Calarasi si a implicarii unor institutii ale statului in acest caz”, idee sustinuta si de presedintele Senatului, Crin Antonescu, "total de acord".
Hotararea infiintarii comisiei parlamentare a venit "ca urmare a prezentarii unui document potrivit caruia procurorul DNA, Lucian Papici (inlaturat din functie!) ar fi verificat inainte terenurile pe care fiica presedintelui urma sa le cumpere”. Creditul bancar facut de Ioana Basescu ridica suspiciuni in privinta legalitatii lui. Mai ales dupa ce ministrul Finantelor, domnul Daniel Chitoiu, a declarat, in fata unei tari intregi, ca a primit, dupa creditul bancar facut de Ioana, un telefon de la presedintele Traian Basescu, rugandu-l "ca directorul CEC sa nu fie schimbat din functie".
Daca-i asa, este grav! Auzind de comisia parlamentara ceruta de PSD, bineinteles cu incuviintarea lui Victor Ponta (care a trimis Corpul de Control al primului ministru sa verifice tranzactia imobiliara!), lui Traian Basescu i-au sarit capacele! Victor Ponta este "un plagiator mincinos", clameaza el, invitandu-l sa se bata cu el, nu cu fiica sa.
Ce va dovedi comisia ramane de vazut. Un lucru este clar. Daca, intr-adevar, a dat acel telefon ministrului Finantelor, care-i si vicepremier al Guvernului, lucrurile si judecatile iau o alta turnura.
In Germania, prin alte tari occidentale, pentru ca un ministru a indraznit sa dea un telefon, cerand o "favoare" unui parlamentar, daca un presedinte nu si-a declarat menajera din casa, a trebuit sa renunte la inalta functie si sa-si dea demisia. Asa-i corect! Apoi, mai spre meleagurile noastre venind, un fost prim-ministru, Adrian Nastase, a fost inchis, un Gigi Becali, amestecat intr-un schimb de terenuri cu fostul ministru al Apararii, Victor Babiuc, pentru niste matrapazlacuri, face si el puscarie. Altii, tot pentru machiaverlacuri – Ioan Becali, Cristian Borcea, Victor Becali, George Copos, Mihai Nicolaiciuc, Gheorghe Netoiu, Jean Padureanu, Gheorghe Popescu, Mihai Stoica, Marko Attila – asteapta sa fie scapati de parnaie prin "blandetea" noului Cod Penal. Ciudat! Legile tarii trebuie respectate de toti! Traian Basescu nu se mai vrea batran lup de mare (peste fantoma flotei disparute, de el scufundate pe cand era ministru!), doar asa anunta cand si-a reinnoit brevetul de capitan de cursa lunga, nu se mai doreste plecat peste mari si tari. Vrea acum sa fie mosier! Prea derapand prin toate mizeriile, amestecat in fel si fel de scandaluri, in ultima vreme, dupa cum se poate constata, domnul Traian Basescu isi cauta cu lumanarea si cea de-a treia suspendare!
LAZAR LADARIU

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page