Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Colaps moral egal Colaps economic

Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas

„Cine este inteleptul, care sa priceapa, si cui a grait gura Domnului, ca sa spuna pentru ce a pierit tara si a fost arsa ca un pustiu, incat nimeni sa nu mai treaca prin ea? Si Domnul a raspuns: „Pentru ca au parasit Legea Mea, pe care le-am pus-o Eu, si nu au ascultat glasul Meu, nici nu s-au purtat cum le poruncea acel glas. (Ieremia 9:12-13).

(Continuare din numarul precedent)

Referitor la „pacatul strigator la cer", al Sodomei si Gomorei, iata ce descopera Dumnezeu prin Scripturile care zic: „Zicand ca sunt intelepti, au ajuns nebuni. Si au schimbat slava lui Dumnezeu Celui nestricacios intru asemanarea chipului omului celui stricacios, ..., De aceea, Dumnezeu i-a dat necuratiei, dupa poftele inimilor lor, ca sa-si pangareasca trupurile lor intru ei. ... De aceea, Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocara, caci la ei femeile au schimbat fireasca randuiala cu cea impotriva firii; Asemenea si barbatii, lasand randuiala cea dupa fire a partii femeiesti, s-au aprins in pofta lor unii pentru altii, barbati cu barbati, savarsind rusinea,...

Si precum n-au incercat sa aiba pe Dumnezeu in constiinta lor, asa si Dumnezeu i-a lasat la mintea lor fara judecata, sa faca cele ce nu se cuvine. Plini fiind de toata nedreptatea, de desfranare, de viclenie, de lacomie, de rautate; plini de pizma, de ucidere, de cearta, de inselaciune, de purtari rele, barfitori, Graitori de rau, uratori de Dumnezeu, ocaratori, semeti, trufasi, laudarosi, nascocitori de rele, nesupusi parintilor, Nentelepsi, calcatori de cuvant, fara dragoste, fara mila. Acestia, desi au cunoscut dreptatea lui Dumnezeu, ca cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, nu numai ca fac ei acestea, ci le incredinteaza celor care le fac" (Rom. 1, 22-32).

In prezentarea acestor Scripturi, putem vedea pervertirea omului la toate pacatele si nelegiuirile care ii distrug viata. De exemplu: In Comunitatea Europeana nu se poate intra fara legalizarea pacatului Sodomei si Gomorei si a casatoriei intre persoane de acelas sex! Trist dar adevarat. In America se striga drepturile pacatului sodomit ca si peste tot!

In Nord America s-au legalizat la fel aceste pacate. Statele Unite infiintate ca „One Nation under God" si „In God we trust", cu cele Zece Porunci in frunte, fiind astfel definita America, ca o tara crestina, s-a ajuns treptat sa se scoata aceste valori Divine de la temelia tarii!

Astfel s-a ajuns sa se infiltreze temeliile diavolului care sunt pacatele de tot felul legalizate. Dumnezeu l-a creat pe om ca o fiinta libera si capabila si asa nu-l obliga, ci il lasa sa aleaga, prevenindu-l prin Scripturi despre „calea vietii" si despre „calea mortii" (cf. Ieremia 21:8-10). Nevoind omul sa urmeze „calea vietii" la lasat sa urmeze „calea mortii" dupa Scriptura care zice: „Si precum n-au incercat sa aiba pe Dumnezeu in constiinta lor, asa si Dumnezeu i-a lasat la mintea lor fara judecata, sa faca cele ce nu se cuvine." (Rom. 1:28). Urmand in final sa-si ia „plata pacatului care este moartea" (cf. Rom. 6:23), pentru ca nu au vrut „harul lui Dumnezeu, ce e viata vesnica, in Hristos Iisus, Domnul nostru" (cf. Rom. 6:23).

Alegerea din partea poporului prin Vot, a liderilor in conducerea tarilor, nu are criteria selectiva a valorilor morale in caracterul lor. De ce? Pentru ca popolatia este needucata in valorile morale, este manevrata, si mai este un numar mic in popolatia tarilor care tine la valorile morale, si astfel se aleg lideri in toate treptele de conducere dupa numarul mare al votantilor care striga dreptul pacatului! Nici popolatia si nici liderii nu pun „God first", care era Mesajul Americii, si nici zicerea latina „Nihil Sine Deo½. Liderii spirituali ai Bisericilor nu se implica prea mult sa spuna Cezarului sa NU legalizeze pacatul si asa lucrurile merg in colapsuri morale, cu dezastre in univers, si colapsuri economice ca urmare a faradelegilor. Este nevoie de un lider spiritiual ca Ioan Botezatorul care a spus lui Irod, tetrarh al Galileii, pacatul de a o fi luat de sotie pe Irodiada, femeia fratelui sau Filip (cf. Matei14:1-12; Marcu 6:17-18; Luca 3:1).

Liderii spirituali ar trebuii sa inteleaga ca, ei sunt astazi ca proorocii dinainte din partea lui Dumnezeu care sa mearga la conducatori cum mergea prorocul Ieremia si spunea regilor si poporului ce zice Dumnezeu. Iar daca Cezarul le-ar interzice, atunci sa raspunda cum au raspuns Apostolii Petru si Ioan, mai-marilor vremii lor, care le-au interzis sa mai vorbeasca de Hristos Cel Inviat, cand au zis: „Iar Petru si Ioan, raspunzand, au zis catre ei: Judecati daca este drept inaintea lui Dumnezeu sa ascultam de voi mai mult decat de Dumnezeu. Caci noi nu putem sa nu vorbim cele ce am vazut si am auzit" (Fapte 4:13-18; 4:19-20).

Aceste cateva cazuri de exemplificare, alaturi de Lista de mai sus, cu Dezastrele din Univers si Colapsurile Economice, am putut sa intelegem ca pacatul este cauza raul de tot felul in societatea omeneasca.

Colapsurile Economice

Alaturi de Lista cu Dezastrele din Univers, in secolele 20 si inceputul secolului 21, de mai sus, in lumea intreaga, cu pierderi de vieti omenesti, putem sa vedem astazi cu ochii nostri colapsurile economice pe care de fapt le traim. Colaspul economic, spre care merge America, care nu se stie pana unde va merge, si colapsurile economice care se arata in lumea intreaga ar trebui sa dea serios de gandit liderilor si popoarelor lumii. Cine s-a gandit inainte, caci Colosul American de economie si putere ar putea sa cada atat de mult incat creditul tarii prin Wall Street si Main Street sa nu se mai poata stabili curand?! Cine a crezut sa se ajunga in America, ca oamenii sa-si piarda serviciile si apoi casele? Cine s-a gandit la Unirea Bancilor si a Companiilor pentru supravetuire? Cine s-a gandit la vremea aceasta de a se vinde unele Companii si Banci la altele etc?

Sau este aceasta o lucrarea intentionata spre realizarea politicii globalizarii, care duce la pierderea identitatii? Ori, Comunitatea Europena si unirea tarilor din celelalte Continente au si acestea niste scopuri ce nu se pot vedea imediat? Un raspuns intelept acum, ca sa nu dam niste pronosticuri gresite, este sa asteptam, deoarece se va vedea cu siguranta in timp.

Tragedia este ca, popoarele si liderii vad greselile numai la altii, iar greselile si pacatele lor nu vor sa le vada, pentru ca nu au pe Dumnezeu in constiinta lor. Toti pun vina unii pe altii, vazand paiul din ochiul aproapelui sau, si nimeni nu vede barna din ochiul sau, dupa Scriptura prin care Iisus zice: „De ce vezi paiul din ochiul fratelui tau, iar barna din ochiul tau nu o iei in seama? Sau cum poti sa zici fratelui tau: Frate, lasa sa scot paiul din ochiul tau, nevazand barna care este in ochiul tau? Fatarnice, scoate mai intai barna din ochiul tau si atunci vei vedea sa scoti paiul din ochiul fratelui tau" (Luca 6:41-42).

Nimeni nu vrea sa coboare in interiorul fiintei sale si sa vada intunericul pacatului din el, dupa Scriptura prin care tot Mantuitorul Hristos descopera intunericul din interiorul fiintei umane in urma pacatului, zicand: „Luminatorul trupului este ochiul; de va fi ochiul tau curat, tot trupul tau va fi luminat, Iar de va fi ochiul tau rau, tot trupul tau va fi intunecat. Deci, daca lumina care este in tine este intuneric, dar intunericul cu cat mai mult va fi?!" (Matei 6:22-23).

Restaurarea economiei

In lumina studiul Scripturilor din acest Articol, trebuie vazuta si inceputa in perspectiva revelatiilor Biblice, prin restaurarea sufletului fiecarui lideri si a fiecarui om din popor, prin intoarcerea la Credinta in Dumnezeu. Prin restaurarea valorilor morale in lideri si popoare. Prin legatura de Credinta si Rugaciune a omului cu Dumnezeu, care va aduce iluminarea vederii pacatului in care s-a trait cu urmarea colapsului moral. Prin Rugaciune si prin post cu Credinta in Dumnezeu.

De ce? Pentru ca aici este vorba de diavoli si de lucrarile lui in oameni, dupa cum ne descopera Domnul, zicand: „El (Iisus) le-a zis: Acest neam de demoni cu nimic nu poate iesi, decat numai cu rugaciune si cu post."(Marcu 9:29). Exemplu pe care l-am vazut la cei din marele oras Ninive, capitala Imperiului Asirian, atunci cand li s-a vestit ca mai au „patruzeci de zile" si Ninive va fi distrusa, pentru ca faradelegile poporului ajunsesera inaintea lui Dumnezeu (cf. Iona 1:1-2). Aceasta veste i-a condus la Rugaciune si post care le-a adus salvare (cf. Iona 3:1-10).

Va urma

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page