Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Spionarea GermanieiImensul esec al refacerii unitatii crestine de la Vancuver la Vladivostoc de dupa 1989 genereaza conflicte intre anglo-mozaici (Londra-Ierusalim-Washington), catolici (Berlin-Paris), rusi ortodocsi, chineji confucianisti, indienii hindusi si Islam.
ONU, FMI, NATO, UNESCO etc. nu pot gestiona conflicte daca pana si crestinii, 1/3 din populatia lumii, nu-s uniti. Liturghia dupa Sf. Petru este in centrul vietii spirituale catolice, a Sf. Ioan la ortodocsi si a Sf. Pavel la protestanti. Ce-i de facut?
Stam cu totii pe un butoi cu pulbere. Nici in Lumea intai, in NATO, nu-i incredere, dupa ce stim cum anglo-mozaicii http://www.huffingtonpost.com/2013/09/11/nsa-israel_n_3907115.html spioneaza toata lumea, inclusiv pe papa de la Roma.
Germania a refuzat sa urmeze USA in razboiul din Irak, impotriva Axei Raului (Siria, Irak, Afganistan, Iran, Tibet, Corea de Nord). Acuma refuza si supravegherea de catre Londra-Washington. Are Angela Merkel statura cancelarului Gerhad Schröder?
Germania e un protectorat. Pozitia unor colonii la Limes, ca Romania si Moldova, ce apartin duhovniceste si soborniceste de spatiul pravoslavnic (Moscova) nu poate fi mai buna. Asa ca Biserica si Armata se bucura la romani de incredere, in timp ce democratia de tip Westminster, FMI, NATO sunt privite cu mare neincredere. Apartin romanii de lumea ortodoxa sau de cea occidentala? Stau ei in doua luntre?
Statele din secolul trecut sunt subordonate, inlocuite acum de marile centre de putere religioase intr-un permanent conflict latent, iar corporatii internationale asigura de bine de rau cooperarea, coordonarea economico-financiara globala, si ea in criza.
Starea de urgenta generalizata ca urmare a luptei contra terorismului fara tara obliga neamurile - granitele statelor nationale se spiritualizeaza -  sa-si redefineasca aliantele si strategiile de dezvoltare sau pur si simplu de supravietuire intr-o lume pe cale de a deveni postdemocratica. Dispar statele laice, revin marile imperii religioase?
www.viorel-roman.ro

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page