Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

POETUL AUSTRALIAN DANIEL IONITA LANSEAZA O NOUA CARTE

George ROCA

 

 


Dupa succesul avut in urma publicarii volumului Testament - Antologie de Poezie Romana”  (Traduceri, editie bilingva romana/engleza, 256 pagini, Editura Minerva, Bucuresti, 2012), poetul australian Daniel Ionita lanseaza un volum propriu purtand titlul Agatat intre stele/ Hanging Between the Stars”. Cartea a aparut la inceputul lunii noiembrie 2013 la aceeasi prestigioasa editura. Traducerea in limba engleza este facuta de autor.

 

Lucrarea prefatata de scriitorul si jurnalistul Lucian Vasilescu (postfata fiind semnata  de criticul literar Alex Stefanescu) va fi lansata in cadru festiv, vineri 22 noiembrie, orele 17:00 la prestigiosul Targ de Carte Gaudeamus din Bucuresti (Pavilionul de Expozitii) Standul Minerva.

 

La cele trei lansari organizate in perioada 19-22 noiembrie la Bucuresti si Cluj-Napoca, vor participa, pe langa Lucian Vasilescu si Alex Stefanescu, actritele Ada Condeescu  si Manuela Harabor, care vor recita din volum, muzicienii Adrian Ivanitchi, Catalin Condurache si Sandy Deac - care vor interpreta melodii pe versurile volumului. Lansarile sunt organizate si prezentate de Ana Munteanu, redactor sef al Editurii Minerva.

 

***
Alte lansari vor avea loc la Bucuresti si Cluj-Napoca dupa cum urmeaza:


Marti 19
noiembrie, orele 16:00 - Libraria Mihail Sadoveanu, Bd. Magheru 6-8,  Bucuresti

 

Miercuri 20 noiembrie, orele 18:00 - Libraria Bookstory, Str. Eroilor Nr.6, Cluj-Napoca

--------------------------------------------

 

Daniel IONITA, poet, scriitor si translator (romana-engleza), nascut la Bucuresti in 1960. A parasit Romania in 1980 stabilindu-se in Noua Zeelanda si mai apoi in Australia. Licentiat in psihologie (clinica si de organizatie) la Griffith University (Brisbane, Australia) si Lean Six Sigma (Auckland Technical Institute). In ultimii ani a revenit la prima dragoste, poezia. Isi imparte timpul intre aceasta si consultanta in domeniul Organisational Improvement, domeniu in care si preda (part time), in cadrul Graduate School of Business, la University of Technology din Sydney (UTS).

 

In noiembrie 2012, editura Minerva i-a publicat „Testament – Antologie de Poezie Romana Moderna” (editie bilingva (engleza/romana) cuprinzand 56 de poeti si 80 de poezii din ultimii 150 de ani ai poeziei romanesti. Autorul vede acest volum ca pe tributul propriu pentru cultura romineasca care l-a format, un dar al poeziei romanesti pentru cultura universala.

(George Roca, Rexlibris Media Group)

 

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page