Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

DEFESES FINE ARTS PR AGENCY - MADRID


 
www.defesesfinearts.com
                                  

Comunicat de presa

Opera despre Mihai Eminescu si Veronica Micle expusa la Salonul Neosimbolist de la Madrid

In cadrul Primului Salon Neosimbolist de la Madrid, artistul spaniol Ivan M.I.E.D.H.O a expus o opera despre poetul Mihai Eminescu. Salonul de Arta Neosimbolista este organizat si sponsorizat de Ministerul de Cultura al Spaniei, impreuna cu asociatiile culturale Besarilia si Mentenebre si se desfasoara la Muzeul La Corrala din Madrid. Curatorul expozitiei este istoricul de arta Pedro Ortega Ventureira. Salonul este organizat in cadrul cunoscutului Festival Gotic din Spania, SGM Fest, ajuns  deja la a cincea editie.

Nu este prima oara cand artistul M.I.E.D.H.O abordeaza in fotografiile sale imaginea lui Mihai Eminescu. De aceasta data, o face insa dintr-un unghi personal si se centreaza pe cea mai intunecata perioada din viata poetului, boala si internarea in sanatoriul doctorului Sutu. Intitulata Sweet Art: Mihai Eminescu si Veronica, opera prezinta un autoportret al artistului insusi in rolul poetului roman si un model care o interpreteaza pe Veronica Micle. Cei doi sunt prezentati imbratisati, in culori intunecate, care simbolizeaza latura cea mai ascunsa a mintii umane, nebunia, durerea si tragedia dragostei lor.

Sweet Art: Mihai Eminescu si Veronica face parte din seria fotografica Doppeltgänger, in care artistul abordeaza tulburarea bipolara, boala de care se presupune ca a suferit Mihai Eminescu. Criticul Ana Isabel Diaz Plaza observa ca “M.I.E.D.H.O recurge la conceptul de Doppeltgänger pentru a simboliza participarea altora in viata noastra si influenta noastra in tot ce ne inconjoara, ceea ce duce la o cultura in continua expansiune si globalizare.  Pe langa simbolism, lucrarile lui se evidentiaza prin inalta calitate tehnica. Artistul fuzioneaza fotografia cu pictura, iar rezultatul este o opera unica, ale carei limite se estompeaza.”

Lucrarile expuse in cadrul Primului Salon Neosimbolist din Spania au fost selectionate de un juriu format din istoricul de arta Pedro Ortega Ventureira, Dr. Miguel Salmerón Infante (Universidad Autonoma de Madrid), Ana Isabel Díaz Plaza (Universidad Autonoma de Madrid) si Dra. Lourdes Santamaría Blasco (UMH). Expozitia colectiva isi propune sa evoce atmosfera saloanelor din Paris, de la sfarsitul secolului al XIX-lea si sa ofere o calatorie prin tematica si imagistica simbolista, reformulata in secolul al XXI-lea: lumea viselor, reinterpretarea motivelor biblice, calea de transformare si arta underground in contemporaneitate.

Expozitia este deschisa la Muzeul si Centrul Cultural La Corrala din Madrid - Calle Carlos Arniches, 3-5, 28005, pana pe 30  noiembrie 2013.   


Defeses Fine Arts PR Agency / Madrid                                                     www.defesesfinearts.com                                      
Project Manager: Nicole Krivatz                                               
nicolek@defesesfinearts.com
press@defesesfinearts.com


Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page