Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Consulul General Eugen Chivu participa la un eveniment la Biserica Baptista din Phoenix


Parafrazand relatarea din Cartea Genesa, Capitolul 31- vers.45 : „Iacov a luat o piatra si a pus-o ca stalp de aducere aminte" , se poate spune ca pentru comunitatea crestina de la First  Romanian Baptist Church din Phoenix, Arizona, ziua de 3 noiembrie, 2013 va intra cu siguranta in istorie, ca o frumoasa „piatra de aducere aminte”.
Infiintata la inceputul anului 1985, cand s-au desfasurat primele intruniri ale unui mic grup de credinciosi stabiliti in Arizona, Biserica Baptista din Phoenix a cunoscut o dezvoltare continua, atat din punct de vedere numeric, cat si  spiritual.  Pe fundalul fenomenului de imigratie si emigratie inceput pe la mijlocul anilor 90, comunitatea de crestini baptisti romani stabiliti in capitala statului Arizona, a crescut constant, in urmatorii aproximativ 10 ani numarul membrilor bisericii depasind cifra de 100. Necesitatea unui nou local care sa satisfaca noile cerinte, a devenit iminenta. Astfel, in anul 2005, in timpul slujirii fratelui pastor Octavian Dobos, s-a finalizat constructia noii cladiri, cu locatia : 7704  N 27th Ave, Phoenix, AZ 85051. Facand parte din Asociatia Baptista Romana din SUA si Canada, biserica FRBC a organizat in anul 2009, la Phoenix, cel de al 98-lea Congres al Asociatiei.
Simtind necesitatea schimbarii viziunii privind viitorul congregatiei in toate planurile, cu referinta la imaginea si impactul in cadrul diasporei din Phoenix, in toamna anului 2012,  membrii bisericii au optat in unanimitate pentru aducerea unui nou pastor. Dupa un timp de cateva luni de incertitudine si asteptare, planul lui Dumnezeu privind viitorul bisericii din Phoenix a fost cunoscut si concretizat prin venirea tanarului pastor Ovidiu Horga din Romania, la data de 17 Mai 2013.
In urma unei scurte perioade de acomodare, duminica 3 nov. 2013, la First Romanian Baptist Church din Phoenix, intr-o atmosfera de bucurie, optimism dar si incredere in calauzirea manifestata prin lucrarea Duhului Sfant, s-a desfasurat serviciul special de confirmare in slujba de pastor al bisericii, al fratelui Ovidiu Horga.
La aceasta frumoasa zi de sarbatoare au participat pe langa membrii bisericii, un grup de invitati care au onorat prin prezenta lor, evenimentul. Participarea formatiilor de lauda si inchinare - grupul de tineri, cor barbatesc si mixt - au creat o atmosfera cu adevarat inaltatoare. Cantarile cu tenta profund sentimentala, unele in premiera, ale fratelui Toma Groza „au mers direct la suflet si inima”, dupa modul in care a reflectat, pastorul Ovidiu, asupra evenimentului. Prin indemnul facut, fr. Valentin Simion s-a referit la necesitatea cunoasterii si aplicarii in viata practica a Cuvantului. De asemenea, fr. pastor Ban Liviu, in mesajul de incurajare oferit cu aceasta ocazie, printre alte indemnuri, a subliniat importanta majora a alegerii fratilor de „colaborare in lucrare, sau  la nivel de conducere a bisericii”.
De remarcat a fost si prezenta fratelui Pavel Ciurdar de la biserica Calea Crucii din Colton, Aria Los Angeles. Alaturi de mesajul de salut al bisericii din care face parte, fr. Pavel, la invitatia gazdelor, s-a implicat remarcabil  in dirijarea corului mixt si barbatesc. De asemenea este de mentionat participarea la eveniment a domnului Chivu Eugen, Consulul General al Romaniei la Los Angeles si a doamnei Ileana Orlich, Consulul Onorific in Arizona. Ambii diplomati au avut un mesaj de multumire si apreciere pentru onoarea de a participa (in premiera) la un astfel de eveniment specific cultelor evanghelice. Din partea Asociatiei Romane Baptiste din America si Canada au participat: fr. Sebi Rus (presedintele Asociatiei, pastor la biserica din Beverton, Oregon) si fr. Radu Stir (pastor la biserica Betel din Los Angeles). Mesajele celor doi au avut un impact deosebit asupra tuturor participantilor la acest eveniment.
In finalul serviciului de dimineata, fr. Sebi Rus si Radu Stir, „punandu-si mainile” in semn de binecuvantare, peste familia Ovidiu si Daiana Horga, au rostit rugaciunea de dedicare si confirmare a noului pastor de la FRBC. In continuare, doamnele de la biserica din Phoenix, au pregatit si oferit o masa tuturor celor prezenti. S-a remarcat in mod deosebit ospitalitatea la primirea oaspetilor, precum si profesionalismul gazdelor in pregatirea bucatelor, cu preponderenta remarcandu-se familiile Rat si Lugoj.
Serviciul de seara a continuat in aceeasi nota de multumire si bucurie, dar si de optimism in viitorul bisericii, aceasta desigur facandu-se numai sub ocrotirea si calauzirea lui Dumnezeu. Acum, la incheierea acestui frumos eveniment care s-a desfasurat in comunitatea baptista din Phoenix, se poate spune cu certitudine ca ziua de 3 noiembrie, 2013, va ramane cu adevarat „o piatra de aducere aminte” in istoria acestei biserici !
Radu Oprea
Glendale, Arizona

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page