Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Spionarea Germaniei (III)



Terminarea Razboiului Rece si reunificarea Germaniei s-a facut la initiativa si mai ales in interesul Rusiei. Impotriva intereselor Frantei si mai ales a Angliei. Azi se trece prea usor cu vederea ca Stalin a fost primul care a pledat pentru refacerea Germaniei invinse si diminuarea influentei anglo-americanilor pe continent.
E cunoscut ca daca anglo-franco-polono-americanii ar fi ingenunchiat al treilea Reich Stalin ar fi intervenit in favoarea lui Hitler. Pactul Hitler-Stalin este o dovada concreta in acest sens. Doctrinele capitalism, fascism, comunism, economie de piata etc. sunt detalii in eternul conflict generat de echilibrul de forte a marilor puteri in Europa.
Suveranitatea Germaniei unite, axa Berlin-Paris, a permis crearea unui mare imperiu economic intre rusi si anglo-americani. Din punct de vedere militar UE / Europa este o cantitate neglijabila in comparatie cu complexul militar-industrial anglo-saxon sau chiar cel rusesc. Vezi conflictele din Balcani, Africa de Nord si Orientul Apropiat.
In acest echilibru fragil al intereselor marilor puteri in Europa continentala, civilizatia maritima anglo-mozaica, axa Washington-Londra-Ierusalim, nu poate accepat in nici un caz o reeditare a prieteniei ruso-germane, din vremea cand al treile Rech domina tot continentul si era pe picior de razboi cu anglo-americanii.
Astazi Germania domnina din nou Europa, de aceea mai mult ca oricand o reeditare a spiritului antiatlantic, a Pactului Hitler-Stalin pluteste in aer si e din nou intolerabil, chiar daca aceasta colaborare pasnica ar avea loc democratic si fara ambitiile totalitare anti anglo-mozaice din secolul trecut. Doctrinele trec, interesele raman.
O noua axa Paris-Berlin-Moscova ar genera fara indoiala un conflict major in toata lumea, tot asa cum avantul Germaniei national-socialiste a fost casus belli, nu atacarea Poloniei de Hitler si Stalin. In acest context spionarea anglo-americana a Germaniei si azilul in Rusia a agentului american Edward Snowden e poate mai usor de inteles.
www.viorel-roman.ro

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page