Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Promised Land (2012) si Salvati Rosia Montana


Motto: "Rosia Montana este pamantul de unde s-au nascut doinele, de unde au venit un Brancusi, Enescu, Eminescu, Vuia s.a."

De Gabriel Teodor Gherasim

   De cand poporul roman lupta "in corpore" pentru salvarea Rosiei Montana de otravirea cu cianura pe sute de ani, am devenit mai sensibil la semnalele mass-mediei din SUA asupra subiectului: poluare si exploatare de catre corporatiile multi-nationale a tarilor bogate subteran, dar sarace  in banii de hartie ai economiilor Occidentale.
Filmul American Promised Land, 2012 (Tara Fagaduintei), este o reflectie sumbra a ceea ce inseamna profitul corporatiilor pentru tarile ale caror guverne nationale au tradat interesele populatiei acelor tari.  
Este vorba de catre un speculant care este angajat de catre o corporatie de gaze ca sa cumpere pamantul de la niste fermieri, sub care se ascund imense zacaminte de gaze naturale.
Toate-s bune si frumoase pana cand spectatorul afla costul acestor exploatari: otravirea pamantului, a vegetatiei, a animalelor si a oamenilor, pe sute de ani. Deci este o lenta sinucidere a populatiei in folosul extractiei pe baze toxice.
Fara a da in vileag sfarsitul filmului, putem numai mentiona ca dragostea transforma pe cinicul speculant intr-o persoana care da la iveala toate minciunile corporatiei fata de populatie, inclusiv ca oponentul speculantului din film, presupus ecolog, fusese angajat de catre corporatie ca sa se discrediteze, si prin asta sa duca la o reactie a oamenilor, care sa-i trimita direct in tabara corporatiei (deci a sfarsitului lent pentru sanatatea lor si a tot ce-i inconjoara).
Filmul a fost primit cu raceala de catre premiile corporatiilor Hollywoodului, respectiv Golden Globe si Oscar, in timp ce The National Board of Review of Motion Pictures, o organizatie care premiaza filme cu subiecte de etica si educativa a fost singura organizatie care i-a acordat Premiul I, tot in 2012.
O idee interesanta care s-a sugerat in film este ca suporterii lui Salvati Rosia Montana sa aiba afiseipancarde cu mesaje de genul: Gabriel Resources Go Home! cu o poza a rezultatului final din asa exploatari langa text, la vedere in ograzi, pe masini, la balcoane, la pravalii, biserici, pe marginea strazilor.
Poze cu otraviri ecologice sunt destule, din Canada lui Gabriel Resources, in Tarile Scandinave, in America Latina, in Africa sau Asia (inclusiv CA URMARE a exploatarilor lui Gabriel Resources).
Mai ales ca insusi Gabriel Resources plateste bani grei la televiziuni, radiouri, ziare si forumuri electronice, ca sa apara la stirile video si tiparite ale acestor agentii de presa.
Aceste afise pot fi facute si contra lui Chevron, mai ales dupa fenomenalul exemplu de Romanism dat de manifestantii de la Pungesti.
Este pacat ca specialistii care au dat in vileag care ar fi efectele micidiale ale cianurii in pamantul sfant al Tarii noastre au fost dati afara…prin fax, in timp ce plagiatorii "copy paste" si alti politicieni cu traditie in familie pe trei generatii de tradare a intereselor Tarii, prin predarea resurselor romanesti la straini, sunt cei care au pedepsit astfel…oamenii integri si competenti ai Tarii.
Ar fi trist ca ceea ce n-au reusit sa sece de resurse (ale Romaniei, NU ale lui Gabriel Resources), Roma de la daci, si ungurii, austriecii, turcii, germanii si rusii de la daco-romani, sa reuseasca o entitate sub un nume fictiv, cu locatie in Canada, dar cu agenda globalista, "multumita" careia in multe tari din lume copiii  mor prematur, oamenii se nasc sau devin  handicapati, exista bolnavi datorita toxicitatii de la exploatare (si care o sa fie asa cu generatiile), in timp ce pamantul ramane  otravit pe sute de ani.
Promised Land (Pamantul Fagaduintei) este un film care trebuie vazut azi in Romania, pentru ca arata o realitate care ne-ar putea pune in primejdie intreaga existenta ca tara, ca popor, ca oameni, ca si cultura, civilizatie, si pamant, pe sute de ani. Rosia Montana este pamantul de unde s-au nascut doinele, de unde au venit un Brancusi, Enescu, Eminescu, Vuia s.a.
Pentru mine, este inacceptabil si ca sa stiu ca tatal meu a suferit in inchisorile comuniste pentru libertatea Tarii, si ca el milioane de patrioti si martiri romani, pentru ca sa vad acum  cum esalonul II si III al politrucilor veniti pe tancurile de ocupatie rusesti, vand Tara la corporatiile globaliste, tot asa cum au vandut-o imperiului comunist rusesc. Romania nu-i numai "a copiilor copiilor nostri",  dar si "a   inaintasilor inaintasilor nostri". A permite otravirea pamantului cu cianura echivaleaza cu tradarea fata de tot ce inseamna Tara Noastra, neamul nostru, si sangele din sangele nostru.

Gabriel Teodor Gherasim
Author Victimele Comunistilor si Persecutorii Lor

You Tube:
http://www.youtube.com/watch?v=IGon7M9NJEc&feature=c4-overview&list=UU3-lveT6RIV01WNu91o4xWw
Eseu:
http://www.religioustolerance.org/gherasim01.htmA

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page