Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

10 Mai, Sarbatoarea Nationala a Tuturor Romanilor

Dragi Frati Romani,

Luna Mai a constituit pentru poporul roman o fila de istorie emble- matica de-a lungul secolelor. In aceasta luna s-au scris unele dintre cele mai semnificative pagini din istoria neamului romanesc care aveau sa schimbe covarsitor Istoria Romaniei si a Europei. Pentru a comemora aceste evenimente Asociatia culturala Miorita va invita calduros sa sarbatorim impreuna Ziua Declararii Independentei de Stat a Romaniei de la 10 Mai 1877, Ziua Monarhiei din Romania de la 10 Mai 1881, Ziua Libertatii de la 9 Mai 1945 (care marcheaza sfarsitul celui de al doilea razboi mondial) si Ziua Europei de la 9 Mai 1950 (care marcheaza inceputul constituirii Uniunii Europene). Cu prilejul acestui eveniment vor lua cuvantul istoricul Marius Petraru si Viorel Nicula redactorul sef al ziarului Miorita. Deasemeni la eveniment si-au anuntat participarea domnul Traian Iosif care va expune o parte din lucrarile sale de sculptura, desen si ceramica. In acelasi timp avem prilejul sa va anuntam ca vom fi onorati cu participarea celebrei actrite de la Teatrul National, Viorica Petrescu.

In programul serii culturale este prevazuta o prelegere despre relatia Regelui Carol al-II-lea cu diaspora romano-americana in timpul si dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial precum si vizionarea unui documentar despre Istoria Casei Regale din perioada 1866-1947.

Deasemeni dorim sa va informam ca si-au exprimat participarea Dina Hoffman, Gelu Paduraru, Dan Marius Jar si Sofia Zambrean, care vor anunta o serie de informatii utile pentru comunitatea romaneasca. Dorim sa va multumim anticipat pentru participarea dumneavoastra si speram sa ne intalnim cu totii in data de 8 Mai.

Intrarea este libera, eventualele donatii sunt binevenite pentru sustinerea ziarului "MIORITA USA.”

Locul desfasurarii: The American Legion-post 521-Main Hall

6700 8th Street, Rio Linda, CA 95673

Ora: 6:00 pm

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page