Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Scriitorul Laurian Stanchescu îi cere presedintelui Traian Basescu sa sprijine cultura româna


Scriitorul Laurian Stanchescu, initiatorul demersului aducerii in tara a osemintelor lui Constantin Brancusi, i-a adresat o scrisoare deschisa presedintelui Traian Basescu, in care ii solicita "sa redea natiunii romane cultura si istoria acesteia".
"Sunt Laurian Stanchescu, membru titular al Uniunii Scriitorilor din Romania. De ieri sunt in greva culturala in fata Presedintiei Romaniei pentru a atrage atentia asupra dezastrului si declinului cultural fara precedent din Romania. Va rog sa veniti alaturi de mine si sa redam impreuna Natiunii Romane, Cultura si Istoria ei care au fost odata puncte cardinale in spiritualitatea acestei lumi. La tebea ne-am strans mana in fata mormantului lui Avram Iancu si mi-ati spus ca apreciati "Marsul National Avram Iancu", pe care il initiez in Apuseni de trei ani. Nebun de dragoste dupa tara mea, ma lupt dupa puterile si spiritul meu sa nu piara in cel mai negru neant", arata Stanchescu in scrisoarea depusa vineri la Presedintie.
Printre revendicarile lui Stanchescu, aflat joia si vinerea trecuta in "greva culturala si greva foamei" in fata Palatului Cotroceni, se numara: realizarea unei platforme culturale nationale de catre Guvern impreuna cu oameni de cultura care au derulat proiecte legate de cultura; reevaluarea patrimoniului cultural, asumarea de catre fiecare partid politic romanesc a unei platforme culturale, adoptarea legii sponsorizarii.
De asemenea, scriitorul solicita derularea unor proiecte privind promovarea in strainatate a spiritualitatii romanesti, precum si elaborarea unui proiect de lege privind identitatea culturala a diasporei romanesti.
"Daca mai e nevoie de inca o jertfa de sange pentru Romania, eu sunt gata", declara la inceputul protestului sau Laurian Stanchescu, director general al ziarului "Ideea" si membru titular al Uniunii Scriitorilor.
Intr-un "Apel catre clasa politica", transmis in august AGERPRES, Laurian Stanchescu solicita politicienilor "sa-si asume si sa promoveze marea si stravechea cultura romaneasca".
"Daca ne uitam in cultura si istoria lumii, sunt multi romani care i-au dat continuitate, maretie si universalitate. Numai de ei suntem legati, asa cum este legat pruncul de mama si viii de morti, numai fata de ei si de copiii nostri avem sfanta datorie sa ne redam tara si sa o redam lumii, incununata cu cei mai frumosi lauri", aprecia scriitorul. AGERPRES/(AS - autor: Daniel Popescu, editor: Antonia Nita)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page