Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Spionarea Germaniei (II)


Neincrederea si nelinistea crescanda din zilele noastre dintre oameni, state si marile puteri sunt consecinte ale esecului refacerii unitatii crestine din anul de gratie 1989.
Din fericire nu ne mai asteapta nici razboaie mondiale intre crestini, nici un Razboi Rece cu ortodocsii ca in secolul 20. In secolul nostru Cyber War e la ordinea zilei.
Germania e libera, democratica si in UE-NATO. Dar exista teama intemeiata ca si dupa redobandirea suveranitatii ea este obiectul unei agresiuni informationale pentru a nu deveni din nou un concurent economico-financiar intolerabil, situatie care i-a fortat in 1914 si 1939 pe strategii Amiralitatii britanice sa declanseze doua razboaie mondiale pentru a nu pierde controlul in Europa si in lume. Si au invins.
Dupa razboi, Europa continentala a fost eliberata sau ocupata? De cand s-a aflat ca SUA & Anglia ii spioneaza pe toti pentru a perpetua vechea superioritate economico-financiara, credinta in democratia de tip Westminster, statul de drept, libertatea de exprimare anglo-americana se deterioreaza. Antiamericanismul si antisemitismul sunt din nou in atentia institutelor de sondaj a opiniei publice.
Nici Gestapo, Stasi, Securitatea nu i-au salvat pe Adolf Hitler, Erik Honecker, Nicolae Ceausescu, nici KGB-ul n-a opri dezagregerea URSS-ului. Il vor salva acum agentii de la NSA, CIA pe Barack Obama? Richard Nixon a pierdut presedentia pentru spionarea unor adversari si jurnalisti marunti dar incomozi, un fleac in comparatie cu spionarea UE, Frantei, Germaniei, Spaniei, Italiei etc.
E clar ca nu spionii decid soarta omenirii, ci interesele (1) axei euro-continentale romano-catolice, Paris-Berlin, (2) eurasiatice ruso-pravoslavnice, Moscova (3) sino-confucianiste, Peking si nu in ultimul rand cele (4) maritime anglo-mozaice, Londra-Washington-Ierusalim. Aceste ultime capitale detin in prezent superioritatea militara si pot castiga orice razboi. Insa pe cel mediatic l-au pierdut.

Dupa invingerea Europei Centrale, NATO are misiunea a perpetua „dominatia anglo-saxonilor pe continent, a-i tine pe germani subalterni si pe rusi in afara Europei“. 1949, Lordul Ismay, primul secretar general al Organizatiei, formuleaza foarte clar misiunea: "to keep the Russians out, the Americans in, and the Germans down."
Din nou invingatori, dupa Razboiul Rece anglo-americanii lupta cu al-Qaida pentru suprematia, pacea mondiala si dupa Mike Roger, presedintele comisiei pentru servicii secrete din Camera deputatilor, vesteuropenii trebuie sa ramana in continuare sub control, rusii cam pe afara si intreaga lume recunoscatore SUA.
Problema e ca cea mai mare putere economica este Europa, nu America, si in curand SUA va fi depasita si de China. Suprematia mondiala trebuie sustinuta de economie, alfel anglo-saxonii protestanti au soarta ruso-pravoslavnicilor. Asa ca America vrea sa se uneasca economic cu Europa. Vor accepta UE dominatia postbelica?
Martin Schulz, presedintele Parlamentului european, spionat si el de SUA, ca si mai multi parlamentari germani incep sa puna conditii hegemonului postbelic cu toate ca inca exista trupe anglo-americane in UE. Rusii nu-s un pericol, maine dispare si al-Qaida. Fara inamici cat timp va mai controla, sufoca USA continentul european?
Tot asa cum nu Gavrilo Princip a desclansat razboiul mondial, nu Edward Snowden a pus in miscare placile tectonice ale marilor puteri: UE, USA, China, Rusia. Primul a vrut sa se sinucida, dar cianura era expirata, al doilea e fugar. Totusi evenimente mari sunt legate uneori de nume insignifiante ale unor destine tragice.
Indiferent daca Obama a stiut sau nu ca Angela Merkel este spionata, el nu va avea soarta lui Nixon, dar sigur ca nu-i va mai entuziasma pe germani ca la investitura sa, a primului presedinte de culoare al SUA. Va renunta la Premiul Nobel pentru Pace?


Civilizatia anglo-mozaica a ocupat 1/4 din populatia, suprafata planetei. Azi numai Anglia si fostele colonii USA, Canada, Australia, Noua Zeelanda nu se suspecteaza, ci impreuna spioneaza totul, chiar si pe papa de la Roma. Reactia Europei romano-catolice, Rusiei pravoslavnice, Chinei confucianiste si Islamului e fireste negativa.
1900 Alfred T. Mahan pleda pentru puterilor maritime. Britanicul Halford Mackunder vede, dupa primul razboi mondial, Europa, Asia, Africa, ca marea insula a lumii si puterile maritime la periferie. In nordul si centrul Asiei e centrul, pivot area, in acest spatiu imens traiesc 7/8 din populatia lumii si se afla majoritatea resurselor minerale.
Asta explica lupta pe viata si moarte a anglo-saxonilor cu sovieticii in anii 20 si mai ales impotriva Axei Germano-Nipone in razboiul mondial. Era absolut intolerabila o victorie a acestora, cu atat mai putin a Germaniei. Stalin reface totusi Imperiul lui Ginghis Han, de la Berlin la Marea Japoniei, pana cand URSS-ul se destrama.
Geopoliticeanul Nicolas Spykman descopera importanta rimland-ului, limesului care protejeaza centrul, pivot area - Scandinavia, Europa de Est, Turcia, Orientul Apropiat, India, Indochina, Korea, China de Est si Nord - si unde au loc mai toate conflictele Razboiului Rece pana azi, Transnistria, Balcani, Liban, Siria etc.
Chiar daca British Empire de azi (Anglia, USA) e si mai putin credibil dupa initierea a doua razboaie mondiale si actualul Cyber War secret impotriva Europei, Berlinul depinde in continuare de occidentali. O alianta continentala Merkel-Putin (ca Hitler-Stalin), a centrului lumii, e un cosmar pentru civilizatia maritima anglo-americana.
1990, la reunificarea Germaniei premierul britanic Margareth Thatcher  remarca „de doua ori i-am invins, si iara s-au ridicat!“. Daca nu poti invinge inamicul, aliaza-te cu el! Asta sta la baza celui mai important tratat comercial bilateral din istorie, UE-USA. George Soros (Schwartz) & network vor ca Germania sa paraseasca EURO si sa destabilizeze Europa. De aceea e ascultat de Anglia si USA telefonul d-nei Merkel.
www.viorel-roman.ro

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page