Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Colaps moral egal Colaps economic

Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas

„Cine este inteleptul, care sa priceapa, si cui a grait gura Domnului, ca sa spuna pentru ce a pierit tara si a fost arsa ca un pustiu, incat nimeni sa nu mai treaca prin ea? Si Domnul a raspuns: „Pentru ca au parasit Legea Mea, pe care le-am pus-o Eu, si nu au ascultat glasul Meu, nici nu s-au purtat cum le poruncea acel glas. (Ieremia 9:12-13).

(Continuare din numarul precedent)

Apoi am vazut in istoria poporului Israel, ca de cate ori a chemat poporul si liderii numele Domnului Dumnezeu si au implinit voia Lui, au fost binecuvantati si fericiti, iar cand s-au abatut de la caile Domnului, pe caile dumnezeilor idoli din celelalte neamuri, au fost judecati in diferite feluri pentru a se intoarce inapoi de la „calea mortii” la „calea vietii”, la Dumnezeul parintilor lor. Cand erau in asuprirea diferitelor neamuri pentru pacatele lor, cum am vazut in robia Babiloniana „saptezeci de ani”, au chemat numele Dumnezeului parintilor lor ca sa-i izbaveasca si Domnul si-a facut mila de ei si i-a izbavit. Asadar, istoria poporului Israel in relatie cu Dumnezeu si abatere de la El, ca si pocainta de intoarcere si izbavire este un exemplu pentru toate popoarele lumii, de a vedea cum pot sa fie restaurate, iarasi, in legatura cu Dumnezeu prin Credinta dupa ce au cazut. Apoi, de a vedea ramanerea in legatura cu Dumnezeu pe „calea vietii” si a nu pleca de la Dumnezeu pe „calea mortii” pacatului.

Urmatoarele Scripturi prin care Dumnezeu vorbeste popoarelor lumii despre intoarcere si restaurare ne vor lamuri, zicand: „Spune-le celor ramasi din popor: „Asa zice Domnul Savaot: „Intoarceti-va la Mine”, zice Domnul Savaot, „Si atunci Ma voi intoarce si Eu la voi ...”. Nu fiti ca parintii vostri, carora le vorbeau proorocii de mai inainte, zicand: ... Asa vorbeste Domnul Savaot: ...Intoarceti-va de la caile voastre cele rele, de la faptele voastre cele rele!... Dar n-au ascultat si n-au luat aminte la Mine, zice Domnul.” (Zaharia 1,3-4 ). „Intoarceti-va la Mine, si veti fi mantuiti toti cei ce Sunteti la marginile pamantului! Caci Eu Sunt Dumnezeu, si nu altul.” Isaia 45,22)

„De atunci, Isus a inceput sa propovaduiasca, si sa zica: „Pocaiti-va, caci s-a apropiat Imparatia cerurilor.” (Matei 4,17). Eu va spun: Nu! "Dar, daca nu va pocaiti, toti veti pieri la fel.” (Luca 13,5). Astfel, si numai astfel se poate scapa omul din criza.

Dar, ce este criza?

Peste tot in lume astazi se vorbeste de Criza la toate nivelele. Asadar, sa vedem ce este criza? In explicarea cuvantului „criza” trebuie sa trecem in limba greaca si vom vedea ca inseamna „judecata”, iar cine poate sa faca judecata cu popoarele lumii este numai Creatorul lor Dumnezeu. Prin urmare, Dumnezeu poate sa aiba oricand o judecata cu popoarele Sale, sau cu un popor, sau chiar cu o singura persoana pentru a-i arata incalcarea legilor de viata a Justitiei divine. Cititi urmatoarele Scripturi si veti vedea cum Dumnezeu face judecata dreapta: (conform Dutronom 16:18; Ezdra 7:25; 8:26; Facere 16:5; Iesire 5:21).

Universul acesta NU l-a creat omul si nici nu a aparut dupa explicatiile diferitelor stiinte omenesti si ratacitoare de-a lungul istoriei, ci are un Creator mare si Acesta poarta numele de Dumnezeu, revelat de Sfintele Scripturi din Biblie. Omul iarasi nu a aparut conform diferitelor explicatii stintifice, ci a aparut printr-o creatie speciala din partea Creatorului suprem, al cerului si al pamanutului, care la fel poarta numele de Dumnezeu. Cititi referatul Biblic despre Creatie din Cartea Facerii capitolele 1; 2 si 3, care va vor lamuri. Iar prin urmatoarele Scripturi Dumnezeu descopera omului, cine l-a creat pe el, intr-un mod atat de explicit, zicand: „Cunoasteti ca Domnul, El este Dumnezeul nostru; El ne-a facut pe noi si nu noi” (Psalm 99:2).

„Ca Tu ai zidit rarunchii mei, Doamne, Tu m-ai alcatuit in pantecele maicii mele. Te voi lauda, ca sunt o faptura asa de minunata. Minunate sunt lcrurile Tale si sufletul meu le cunoaste foarte” (Psalm 138:13-14) „Veniti sa ne inchinam si sa cadem inaintea Lui si sa plangem inaintea Domnului, Celui ce ne-a facut pe noi. Ca El este Dumnezeul nostru si noi poporul pasunii Lui si oile mainii Lui. Astazi, de veti auzi glasul Lui, sa nu va invartosati inimile voastre” (Psalm 94:6-8).

In lumina acestor adevaruri ale stiintelor revelatoare din parte Creatorului Dumnezeu, omul nu poate trai in acest Univers cum vrea el, ci dupa legile de standard ale Creatorului sau Dumnezeu. Iar daca omul nu vrea sa inteleaga aceasta stiinta revelatoare pentru el si savarseste incalcarea legilor divine, naturale si supranaturale, savarsind pacatul si cazand in colapse morale, Dumnezeu il cheama la judecata prin diferite Crize ca sa-l trezeasca la realitate spre a-l salva sa nu moara. Cititi legile lui Dumnezeu din cele Zece Porunci (cf. Iesire cap. 20), la care se adauga comandamentele Evanghelii lui Hristos, cu putere de mantuire pentru tot cel ce crede (cf. Rom. 1:16).

De ce omul nu poate trai cum vrea el in acest Univers? Simplu. Pentru ca nu omul a facut Universul acesta si nu a batut nici un cui in el ca sa stea. Omul nu a creat nici in cer si nici pe pamant ceva, ci Dumnezeu a creat totul, in cer si pe pamant, iar omului i-a dat Universul ca si casa a lui de locuit (cf. Facere 2:7-8), dupa standarele legilor divine, si nu dupa legile sale imorale care coboara standarele Creatorului si dezumanizarea fiintei umane spre caderea in moarte.

Va urma

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page