Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Secretarul american al apararii: Elemente ale scutului antiracheta vor fi instalate saptamâna viitoare în România


Secretarul american al apararii, Chuck Hagel, a subliniat miercuri, la Bruxelles, ca realizarea scutului antiracheta continua, saptamana viitoare urmand sa fie instalate o parte a sistemului si radare in Romania, transmite AFP.
Ministrul american a facut aceasta remarca in contextul prezentei sale la Bruxelles la reuniunea ministrilor apararii din statele membre ale NATO.
Chuck Hagel a precizat, referitor la apararea antiracheta, ca asa-zisa 'Abordare adaptiva in etape' a acestui sistem in Europa se afla pe calea cea buna si ca pentru saptamana viitoare este prevazuta ceremonia inaugurala a unui sit al sistemului american AEGIS cu baza la sol in Romania, noteaza biroul de presa al Departamentului american al Apararii, intr-un comunicat difuzat pe pagina sa de internet. Sistemul AEGIS poate detecta, urmari si intercepta rachete balistice
Statele aliate si Rusia nu au reusit sa-si rezolve divergentele profunde in legatura cu dosarul sensibil al apararii antiracheta, in cursul reuniunii lor de miercuri de la sediul Aliantei Nord-Atlantice din Bruxelles, mentioneaza France Presse.
Acest program, bazat pe tehnologie americana, este de mai multi ani principalul motiv de discordie intre NATO si Rusia. NATO afirma despre acest program ca are drept scop protejarea membrilor europeni ai Aliantei in fata unei eventuale amenintari balistice iraniene, insa Rusia il considera o amenintare pentru securitatea sa. AGERPRES/(AS - autor: Mihaela Toth, editor: Ionut Mares)
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page