Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Ministrul David a apelat la studentii si profesorii conationali din Londra sa se alature eforturilor de îmbunatatire a imaginii României


Ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni, Cristian David, a apelat la studentii si profesorii conationali din Londra sa se alature eforturilor de imbunatatire a imaginii Romaniei.
Ministerul Afacerilor Externe a precizat, printr-un comunicat de presa, ca in contextul vizitei efectuate de vineri pana duminica la Londra, unde a participat la cea de-a VI-a editie a Conferintei studentilor, profesorilor si cercetatorilor romani din Regatul Unit al Marii Britanii, Cristian David le-a adresat studentilor si profesorilor conationali prezenti la eveniment invitatia de a se alatura eforturilor statului de imbunatatire a imaginii tarii noastre peste hotare.
Oficialul roman a vorbit despre demersurile Guvernului de la Bucuresti in vederea identificarii solutiilor optime pentru situatiile dificile intampinate de conationali in tarile de resedinta si a facut apel la resursele de creativitate ale comunitatilor romanesti din diaspora.
Cristian David a amintit ca una dintre prioritatile mandatului sau o reprezinta respectarea identitatii, drepturilor si valorilor culturale, lingvistice si spirituale ale romanilor si a subliniat rolul major al educatiei in pastrarea unitatii de limba si cultura in randul diasporei.
In acelasi timp, ministrul delegat a accentuat importanta dialogului intercultural, care reprezinta un exercitiu necesar pentru afirmarea unui profil identitar pozitiv al comunitatilor romanesti in Regatul Unit in contextul unui nivel scazut de vizibilitate a valorilor romanesti in randul publicului din tara de destinatie.
"Sunt impresionat de performantele pe care le-ati atins, de munca pe care o depuneti si contributia enorma pe care o aveti la schimbarea imaginii tarii", a declarat Cristian David.
La randul sau, Bill Rammell, vice-cancelar si director executiv la Universitatea Bedfordshire, a subliniat ca studentii din Europa de Est, in special cei din Romania, au performante exceptionale la studii.
"Suntem mandri sa avem studenti din Romania la universitatile din Marea Britanie. In Regatul Unit avem aproximativ 6.000 de studenti romani care au inregistrat unele dintre cele mai bune rezultate pe parcursul anilor de studii", a subliniat Bill Rammell.
Programul vizitei la Londra a ministrului delegat pentru romanii de pretutindeni, Cristian David, a mai cuprins intalnirea cu presedintele asociatiei studentilor GRASP, Radu Tatucu, in cadrul careia s-a semnat protocolul cadru de colaborare.
Documentul are drept obiectiv cresterea impactului pozitiv si amploarea transferului de cunostinte intre tinerii profesionisti romani din diaspora si cei din tara intr-o maniera in care acestia sa contribuie activ la transformarea si dezvoltarea Romaniei. Parteneriatul vizeaza o colaborare de durata intre partile semnatare.
"Acest parteneriat este guvernat de valori comune care sunt fundamentale in facilitarea transferului de cunoastere intre si in comunitatile din diaspora si din Romania: profesionalism, integritate, leadership, inovatie si autenticitate", a subliniat ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni.
In incheierea vizitei, oficialul roman a participat si la slujba religioasa de la Biserica St. Dunstan's in the West. AGERPRES/(AS - autor: Iulia Carciog, editor: Florin Marin)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page