Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Ponta, despre Kosovo: Din 2015 cred ca România va fi alaturi de toate statele europene


Premierul Victor Ponta i-a comunicat vicepresedintelui american Joe Biden, cu care s-a intalnit marti la Washington, ca din 2015 Romania ar putea sa-si schimbe pozitia cu privire la Kosovo, urmand sa recunoasca independenta acesteia.
"Referitor la pozitia Romaniei fata de Kosovo, i-am spus 'anul viitor nu se va intampla nimic', dar din 2015 cred ca Romania va fi alaturi de toate statele europene, pentru a avea o pozitie coordonata cu partenerii nostri", a relatat Ponta, la RTV.
Premierul Ponta a afirmat ca vicepresedintele american cunoaste atat de bine situatia din Romania, incat nu a fost nevoie sa-i dea detalii in legatura cu pozitia Bucurestiului fata de Kosovo.
El a explicat ca presedintele Traian Basescu, al carui mandat expira la finalul anului 2014, se opune recunoasterii independentei Kosovo.
De altfel, seful statului a acuzat recent ca declaratii ale premierului Victor Ponta privind Kosovo, Siria "ne-au produs prejudicii".
seful Guvernului a declarat la inceputul lunii iunie ca se pronunta pentru un proces mai rapid de recunoastere a Kosovo, in timp ce presedintele Traian Basescu este mai "prudent".
Plenul Parlamentului European a aprobat pe 18 aprilie o rezolutie prin care le solicita celor cinci tari membre UE care nu au recunoscut inca independenta Kosovo, printre care si Romania, sa faca acest lucru. Ulterior, premierul Ponta a declarat ca tara noastra trebuie sa mearga alaturi de familia europeana in aceasta chestiune. AGERPRES/(AS - autor: Victoria Vioara, editor: Antonia Nita)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page