Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Victor Ponta a disputat la Washington un meci de baschet în compania lui Ghita Muresan


Trimisul special al AGERPRES, Daniel Florea, transmite: Victor Ponta a disputat, luni, un meci de baschet in compania lui Ghita Muresan pe un teren de antrenament al echipei Washington Wizards, situat in cladirea Verizon Center, din cele doua echipe, a premierului roman si a fostului baschetbalist din NBA, facand parte si reprezentanti ai mass-media prezente in delegatia aflata in vizita oficiala in SUA.
Intalnirea dintre Victor Ponta si Ghita Muresan a debutat cu un dialog pe teme baschetbalistice. Cei doi si-au amintit ca au fost adversari in meciuri oficiale pe terenul de baschet, in 1986, in cadrul unui cantonament la Mangalia si, in 1989, in cadrul unui turneu organizat la Sibiu, Muresan fiind atunci jucator al echipei de baschet din Cluj, iar Ponta al echipei Steaua Bucuresti.
Ghita Muresan i-a oferit lui Victor Ponta, in semn de bun venit, si un tricou de al sau de competitie cu numarul 77 pe care premierul l-a si probat spre deliciului asistentei, avand in vedere diferenta de inaltime dintre cei doi.
Fostul jucator al Washington Bullets (actuala Washington Wizards - n.r.) a preluat apoi rolul de antrenor si a organizat, ad-hoc, o intrecere sportiva care s-a derulat pe parcursul a aproximativ doua ore si a cuprins pe langa aruncari la cos si o partida disputata intre o echipa a lui Victor Ponta si una a lui Ghita Muresan.
Echipa condusa de Victor Ponta, din care a facut parte si fiul lui Ghita Muresan, a fost cea care a castigat partida la o diferenta convenabila de puncte.
"Premierul arata foarte bine pe teren. A jucat impotriva presei si trebuia sa dea tot ce are mai bun. A jucat foarte bine", a declarat Ghita Muresan.
Fostul baschetbalist a declarat ca s-a simtit cuprins de emotie cand a realizat ca este primul meci de baschet pe care il sustine in America in cadrul unei echipe compusa in intregime dintre conationali ai sai.
Ghita Muresan a transmis, apoi, catre copiii romani un mesaj prin care ii indeamna sa practice baschetul, pe care il considera un sport curat si prin prisma faptului ca este un sport de sala.
El a precizat ca in 2014, ca de altfel de cativa ani, va veni in luna august in Romania pentru a continua derularea proiectelor legate de baschet pe care le-a initiat in tara natala. 'Le fac (terenuri de baschet - n.r.) ca sa dau ceva inapoi comunitatii de unde am plecat, in special Clujului, dar si Romaniei', a declarat fostul baschetbalist.
Premierul i-a multumit la final baschetbalistului roman si i-a oferit in semn pretuire un pachet cu produse bio romanesti, printre care s-au numarat borcane cu gem de fructe si o sticla de vin.
Au urmat o sesiune foto in cadrul careia personajele principale au fost Ghita Muresan si Victor Ponta, jurnalistii, dar si membri ai delegatiei oficiale care au asistat la meci, printre care si ministrii Remus Pricopie si Titus Corlatean. AGERPRES/(A - editor: Alic Mirza)
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page