Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

ÎMPARATIILE împlinesc PROFETIILE


Principiul "separarii Bisericii de Stat" si a "Religiei de Politica" pare a fi fost bun si istoria lumii a beneficiat de pe urma lui. Omul insa este element comun in amandoua si democratia l-a lasat sa se descurce singur intre ele, cel mult sfatuit, dar nicidecum obligat. PROFETIILE, vorbim de cele biblice, sunt IMPARATIILE lumii vazute si comunicate mai dinainte in desfasurarea lor istorica, de felul "... dupa tine se va ridica o alta imparatie, mai neinsemnata decat a ta; apoi o a treia imparatie... va fi o a patra imparatie... dar in vremea acestor imparati..." etc. Daca juridic Biserica poate si se recomanda sa fie separata de Stat, precum si Religia de Politica, PROFETIILE nu pot face caz aparte de IMPARATII, ci tocmai ele, IMPARATIILE, implinesc PROFETIILE.
Cu trecerea timpului imparatiile singulare oricat de mari si de puternice, s-au dovedit neinstare a cuceri si stapani intreaga lume si s-a recurs la "uniunea de imparatii", cu cat in istorie mai spre noi cu atat mai ravnite omeneste, dar si ele au aratat a nu fi o solutie desavarsita in putere si dominare. Unele din ele s-au destramat sub privirile noastre si scepticismul altor uniuni creste, lumea punandu-si speranta in UNA SINGURA, cea planetara, atotcuprinzatoare si gata. Deocamdata un vis, dar el se vrea realitate pentru ca omenirea pare obosita de fractiuni. GLOBALIZAREA nu doar ca tenteaza pe marii si micii lumii, dar a ajuns in faza ca nu se mai poate da inapoi de la ea. Fara reguli si regulamente internationale si mai ales fara controlul divin, supravietuirea planetei n-ar numara nici macar zile, nici macar ore.  
Nu este o intamplare ca cea mai strigata lozinca aparent seculara a zilelor noastre este "UNITATE in DIVERSITATE", ca propunere de supravietuire globala, desi in limbaj profetic ea ne-a fost descoperita mii de ani in urma cand s-a spus "Fierul amestecat cu lutul", incercare, sau "dupa cum fierul nu se poate UNI cu lutul", incercare esuata.
Pentru GLOBALIZARE este pusa la lucru o inginerie incredibil de sofisticata sub toate intelesurile moderne. Nu este nici frumos si nici legal sa spunem ca politica si religia sunt DICTATE de finante, dar ca o situatie financiara anume poate influenta politica si religia lumii este evident de real.  Media planetei masoara si cantareste CRIZA FINANCIARA si ne-o trambiteaza in toate felurile. Globalizarea este jucata pe finante la toate nivelurile, de la cel de imparatie la cel personal. Termenul "sanctiuni economice" este folosit din ce in ce mai des. Omul este mai dispus sa-si schimbe politica sau religia decat sa moara de foame. In limbaj profetic, criza financiara este descrisa doua mii de ani in urma cand s-a spus "... si nimeni sa nu poata cumpara sau vinde.. fara...". In zilele noastre "tranzactia financiara" este vitala.
Desi nu este cel mai important departament financiar profetic al globalizarii, amintim cu aceasta ocazie ceea ce de altfel toata lumea stie, "Clubul de la Roma". Facem acest lucru pentru ca tocmai se potriveste cu intalnirea componentilor lui in cateva zile la Bucuresti. Nu este a vorbi de rau sau de bine, ci de a vorbi profetic. Fara indoiala ca majoritatea participantilor cunosc profetia biblica despre rolul parghiei financiare in contextul zilelor sfarsitului. Despre cativa dintre ei stim sigur acest lucru pentru ca au crescut printre noi. Nici aceasta nu mi se pare intamplator.  Domnul Dumnezeu are caile Sale minunate de lucru daca cei carora El le-a revelat un adevar se lasa impresionati de el. Ar fi ocazia s-o faca.    
Cat priveste principiul de "separare a Bisericii de Stat", a "Religiei de Politica", amintit la inceput, Parlamentul Roman ne-a oferit o mostra de cat de greu sau usor este sa fie aplicat. Cateva zile in urma, o "unanimitate" istorica a avut loc. Nici o opunere, nici o abtinere. Sarbatoarea Cuvioasei Paraschiva cu moastele ei expuse la Iasi, sa fie zi libera pentru toti parlamentarii. Un gest religios? Secular? Un amestec? Daca fiecare parlamentar si-ar expune deschis motivatia votului? Ar fi de bine pentru tara? Unii demnitari politici au atins Moastele Cuvioasei. S-a incalcat principiul separarii religiei de politica? Desigur, nu se cere un raspuns. Ar fi penibil de s-ar da vreunul. Treburile s-ar incurca si mai tare de cum sunt. Oricum, oamenii, fiecare ca individualitate fac Imparatiile si Imparatiile implinesc PROFETIILE, chiar si acum sub forma de conglomerat global, marea si ultima uniune, Profetia, incercare de uniune, adica acelasi lucru. La UNIUNEA INTERPLANETARA cine se gandeste? Si cum?

    Benone Burtescu

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page