Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

MAE: Ministrul David si-a exprimat nedumerirea, la Paris, fata de ultimele evolutii vizând aderarea României la Schengen


Ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni, Cristian David, aflat in vizita la Paris, si-a exprimat vineri nedumerirea fata de recentele declaratii ale unor oficiali francezi vizand aderarea Romaniei la Spatiul Schengen, afirmand ca Executivul roman are incredere ca pozitia Frantei, pe acest subiect, va fi una constructiva.
David a facut aceasta declaratie la intrevederea cu ministrul delegat pentru francezii din afara granitelor, Hélene Conway Mouret, relateaza diplomatia de la Bucuresti, intr-un comunicat remis AGERPRES.
"In privinta aderarii la Spatiul Schengen, oficialul roman si-a exprimat nedumerirea fata de ultimele evolutii si a afirmat ca Guvernul Romaniei are incredere ca pozitia Frantei pe acest subiect va fi una constructiva", scrie MAE.
Clarificarea s-a impus dupa ce ministrul afacerilor interne francez Manuel Valls a declarat, recent, ca problema deschiderii spatiului Schengen pentru Romania si Bulgaria de la 1 ianuarie 2014 nu se afla 'pe ordinea de zi' si ca este mai mult decat rezervat in legatura cu aceasta.
In legatura cu incluziunea sociala a cetatenilor romani apartinand minoritatii roma, Cristian David si-a exprimat preocuparea fata de consecintele inregistrate ca urmare a lansarii acestui subiect in spatiul public si a insistat asupra necesitatii continuarii si dezvoltarii masurilor comune pentru ameliorarea situatiei existente.
David si Hélene Conway Mouret au discutat despre structurile care coordoneaza problematica cetatenilor celor doua state care au ales sa traiasca in afara granitelor si au convenit asupra lansarii unui parteneriat care sa permita transferul de bune practici in domeniul de referinta. Au fost abordate , de asemenea, subiecte politice aflate pe agenda bilaterala, precum si teme privind politicile destinate comunitatilor romanesti, respectiv franceze din strainatate.
Ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni a accentuat relatiile istorice dintre cele doua state, fundamentate pe legaturile culturale si de limba, aratand, in context, ca Guvernul Romaniei a preluat modelul francez pentru gestionarea portofoliului privind relatia cu romanii de pretutindeni.
Cei doi ministri au convenit ca este necesara aprofundarea cooperarii in domeniu, prin identificarea unor proiecte concrete pentru o mai buna integrare a cetatenilor celor doua state care traiesc in afara granitelor, in tarile de adoptie. AGERPRES/(AS-autor: Cristina Tatu, editor: Adrian Dragut)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page