Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

România la târgurile de carte de la Frankfurt si Stuttgart

 


In perioada 9-13 octombrie, la standul Romaniei din cadrul targului de carte de la Frankfurt vor fi lansate antologia "Heimat - gerettete Zunge - Autoren aus Rumänien" si volumul "Die 53. Woche" de Traian Pop Traian, ambele publicate la editura Pop din München, romanul "Vietile paralele" de Florina Ilis si volumul "La inceput a fost dialogul. Grupul de Actiune Banat si prietenii", coordonat de Corina Bernic si Ernest Wichner.
Scriitoarea Nora Iuga va citi din jurnalul sau "Berlinul meu e un monolog", precum si cateva poezii noi scrise in limba germana.
In cadrul evenimentului intitulat "Doi poeti in dialog", Adrian Alui Gheorghe si Nicolae Prelipceanu vor recita poezii atat in limba romana cat si in germana din cele mai recente volume pe care le-au publicat.
Domeniul designului de carte va fi prezentat publicului prin intermediul expozitiei "Best Book Design from Romania", organizata de catre Asociatia Editorilor din Romania.
In cadrul aceluiasi targ de carte, scriitoarea Svetlana Carstean va participa la expozitia de fotografie "Care este rostul poeziei?" ("Wozu Poesie?"), organizata de Literaturwerkstatt Berlin, care documenteaza modul in care poetii evalueaza situatia culturii si societatii in tarile lor de origine.
La targul de carte de la Stuttgart, unde Romania a fost desemnata in acest an tara invitata de onoare, in deschiderea manifestarii va avea loc un concert sustinut de violoncelistul roman Adrian Naidin.
Standul Romaniei va fi vizitat de ambasadorul Romaniei in Germania, Lazar Comanescu, si reprezentanti ai ICR Berlin. Pe parcursul a trei saptamani (14 noiembrie - 8 decembrie) vor fi prezentate numeroase carti in limba romana, dar si aparitii recente traduse in limba germana, insumand lucrari de beletristica, poezie, ghiduri turistice si albume de arta, care vor oferi o imagine complexa asupra Romaniei.
Standul Romaniei isi va intampina publicul nu numai cu o oferta variata de lucrari, ci si prin organizarea unui numar important de evenimente, printre care se numara lansari de carte, lecturi, prelegeri, discutii si filme.
Scriitorii romani Gabriela Adamesteanu, Catalin Dorian Florescu si Daniela Zeca-Buzura vor citi din cele mai recente volume ale lor, iar scriitorii Jan Cornelius, Julia si Robert Schiff, reprezentanti ai literaturii minoritatii germane din Romania, sunt de asemenea invitati pentru discutii si lecturi din lucrarile publicate.
Pe langa proiectia filmelor "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", regizat de Cristian Mungiu, "Train de vie", regia Radu Mihaileanu, "Funeralii fericite", regia Horatiu Malaele, si "Je vous trouve trcs beau", regia Isabelle Mergault, vizitatorii vor avea ocazia sa asculte basme romanesti si sa participe la prelegeri si discutii despre literatura minoritatii germane din Romania. AGERPRES/(AS - autor: Daniel Popescu, editor: Florin Marin)
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page