Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

CORESPONDENTA: Principesa Margareta, distinsa cu medalia Dimitrie Cantemir a Academiei de stiinte a Moldovei


Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei a fost decorata, marti, cu medalia Dimitrie Cantemir a Academiei de stiinte a Moldovei, in timpul unei ceremonii in care principele Radu a sustinut si un discurs despre destinele Republicii Moldova si Romaniei, precum si despre viitorul european al Republicii Moldova.
Distinctia i-a fost acordata Principesei Margareta in cadrul unei ceremonii festive la care au participat zeci de academicieni. Presedintele Academiei de stiinte a Moldovei a precizat ca medalia fost acordata 'in semn de profunda recunostinta pentru sustinerea culturii romanesti si colaborarea cu institutiile de invatamant din Republica Moldova'.
In cadrul unui discurs sustinut la Academie, Principele Radu a declarat ca scopul familiei regale este sa ajute Republica Moldova. 'Intr-o tara ravasita de chinuri identitare, cum e Republica Moldova, familia regala vine sa uneasca, nu sa dezbine', a afirmat el.
'Vom incerca de aici incolo, atat generatia noastra, cat si a sasea generatie regala, sa nu mai venim aici in vizita, sa venim aici in mod regulat, acasa, din cand in cand, pentru a dura proiecte fie de natura institutionala, cum ar fi cele din domeniul sanatatii, social, al culturii, cat si cele care privesc sectorul privat, de natura economica, dupa puterile noastre', a adaugat Principele Radu.
El i-a propus presedintelui Academiei ca, in primul rand, sa fie unite drumurile care leaga Romania de Republica Moldova. 'Poate ca pare o gluma, dar nu e. Vreau sa va propun doua modalitati de unire imediata - una ar fi sa facem repede o autostrada de la Bucuresti la Chisinau si a doua este sa facem ca sinele de cale ferata sa aiba aceeasi distanta intre ele' (ecartamentul din Republica Moldova este mai lat decat cel european, n.red), a mai spus reprezentantul familiei regale.
Principesa Margareta este in prima sa vizita in Republica Moldova. Cei doi reprezentanti ai familiei regale efectueaza in aceste zile o vizita in Republica Moldova, unde au mai multe intrevederi oficiale, inclusiv cu premierul Iurie Leanca si cu presedintele Nicolae Timofti, dar vor participa si la cateva actiuni sociale.AGERPRES/(editor: Ionut Mares)


Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page