Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Trei sportivi, angajati ai MAI, au promovat jocul de oina în Japonia


Doi angajati ai Politiei de Frontiera si unul din cadrul Jandarmeriei Romane au promovat jocul de oina in Japonia, in perioada 24 septembrie - 3 octombrie, sportivii romani ilustrand cu ajutorul unor exercitii demonstrative frumusetea sportului national romanesc, informeaza MAI.
"Trei angajati ai Ministerului Afacerilor Interne au facut parte din delegatia Romaniei care a participat in Japonia la o activitate de promovare a jocului de oina, sport national romanesc. Nicolae Dobre si Bogdan Lupse, ambii din cadrul Politiei de Frontiera Romana, si Radu Jerlaianu, angajat al Jandarmeriei Romane, au prezentat acest sport copiilor din mai multe institutii de invatamant din localitatea japoneza Ashikaga. Totodata, sportivii romani au ilustrat cu ajutorul unor exercitii demonstrative frumusetea sportului national romanesc, acestea starnind interesul celor prezenti", precizeaza MAI intr-un comunicat remis marti AGERPRES.
Cu ocazia acestei vizite, membrii delegatiei romane au initiat si demersuri in sensul acceptarii oinei in cadrul Jocurilor Olimpice ce urmeaza a se desfasura la Tokyo in anul 2020.
Vizita delegatiei romane in Japonia s-a realizat in perioada 24 septembrie - 3 octombrie, cu sprijinul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, al Corpului National al Politistilor, al Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual, precum si cu cel al Asociatiei Internationale a Politistilor - Sectia Romana.
Cunoscut drept sport national romanesc, oina reprezinta contributia originala a romanilor in lumea sportului mondial.
"Ministerul Afacerilor Interne sustine promovarea acestei discipline sportive in randul personalului propriu, atat pentru abilitatile pe care le dezvolta practicarea oinei, cat si pentru semnificatia, istoria si traditia acestui sport in Romania", subliniaza MAI. AGERPRES (AS autor: Andreea Dascalescu, editor: Mihai Simionescu)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page