Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Minifotbal: Cristian Popa (capitan) - Suntem pregatiti sa ne aparam titlul european


Portarul Cristian Popa, capitanul echipei de minifotbal a Romaniei, a declarat marti, inaintea plecarii spre Cipru, gazda CE 2014, ca jucatorii s-au pregatit pentru a-si apara titlul pentru a 4-a oara consecutiv.
''Nu avem emotii, suntem pregatiti sa ne aparam titlul. Va fi foarte greu, insa avem incredere si practic pentru asta ne-am pregatit un an de zile, sa mergem acolo si sa reprezentam Romania. E o mandrie sa joci in echipamentul national al Romaniei, sa castigi si sa aduci trofee. Simplul gand de a castiga pe teren este suficient pentru noi. De asta venim, ne lasam locurile de munca si venim aici sa reprezentam Romania. Cei mai periculosi adversari cred ca vor fi Muntenegru, cu care am jucat anul trecut finala, si Cehia, care de la an la an devine tot mai puternica. Toate echipele am vazut ca se ambitioneaza foarte mult cand joaca cu noi si fiecare incearca sa ne invinga, deci ne va fi foarte greu. Daca suntem determinati, daca toti baietii care intra in teren isi fac datoria sunt convins ca avem capacitatea sa castigam si al 4-lea titlu european", a declarat Cristian Popa, capitan al nationalei in ultimii 3 ani.
Tiberiu Lajos, antrenorul care a condus echipa Romaniei la cele 3 titluri europene, se asteapta la o disputa mult mai echilibrata decat in anii precedenti: ''Cu siguranta aceasta editie va fi mult mai disputata ca precedentele, sunt si mai multe echipe, 24 fata de 16 anul trecut. Sunt echipe provenind din tari cu fotbal foarte puternic, dar noi trebuie sa ne aparam blazonul, pe care l-am creat de-a lungul anilor, prin castigarea celor 3 titluri europene si cred ca avem sansele noastre. In grupa avem adversari puternici, dar nu ne e teama de nicio echipa. Noi mergem sa jucam, iar spiritul minifotbalului este placerea jocului, mergem sa jucam pentru tara noastra, pentru culorile echipei nationale, nu avem niciun interes material, decat satisfactia castigarii fiecarui meci. Niciodata nu ni s-a trasat un obiectiv special, dar noi tindem totdeauna sa fim cei mai buni. Abordam primul meci cu cea mai mare seriozitate, urmeaza cel de-al doilea si asa mai departe. Vrem sa ajungem cat mai sus''.
La cea de-a IV-a editie a Campionatului European de Minifotbal, echipa noastra este cap de serie in grupa F, in care se mai afla Slovenia, Polonia si Croatia. Primul meci se va disputa vineri, de la ora 13,00, impotriva Sloveniei, iar cel de-al doilea meci va avea loc tot vineri, de la ora 22,00, impotriva Poloniei. Ultimul meci din faza grupelor se va disputa sambata impotriva Croatiei, incepand cu ora 10,00.
Din lotul Romaniei fac parte: Cristian Popa, Gabriel Cosa, Mircea Popa, Calin Trohin, Nicolae Constandana, Ionel Apostu, Sorin Ghiut, Razvan Radu, Adrian Calugareanu, Ovidiu Valceanu, Ioan stirbet, Miroslav Nicolin, Radu Burciu, Giorgian Ionescu si Sergiu Corban. Antrenorul echipei nationale este fostul arbitru international Tiberiu Lajos, cel care a si condus selectionata noastra la cele trei campionate europene de pana acum, castigate la Bratislava (2010), Tulcea (2011) si Chisinau (2012).
La editia de anul acesta vor participa cele mai bune 24 de echipe nationale din intreaga Europa, printre care si tari cu o bogata traditie in plan fotbalistic: Germania, Anglia, Italia sau Spania. Echipele participante au fost repartizate in 6 grupe, in urma carora se vor califica in fazele eliminatorii ocupantele primelor doua locuri din fiecare grupa si cele mai bune patru echipe clasate pe locul al treilea. AGERPRES (autor: Teodor Ciobanu, editor: Vlad Constantinescu)
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page