Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

GALATI-SHANGHAI-JILAVA, VIA B.N.R.&COMaria Diana Popescu, Agero

 Un fenomen nemaiintilnit, insotit de valuri seismice (peste o suta in ultimele 2 saptamini), tine intr-o atmosfera de film horror localitatea Izvoarele din Galati. Zgomotele subterane misterioase si miscarile solului au semanat panica in rindul celor o mie de locuitori. Scoala, Biserica si casele s-au fisurat, miscarile seismice intensificindu-se indeosebi noaptea. Parca fierbe pamintul, se ridica la suprafata, ca si cum ceva ar vrea sa iasa si nu poate, apoi se retrage cu zgomote infioratoare. Un anume lichid duce la ridicare solului, dind nastere unor crapaturi uriase. Dupa eliberarea energiei, acesta revine la loc. Localnicii afirma ca din pamint se aud bubuituri, urmate de un soi de cutremure pe vertical - scurte, dar foarte puternice. De spaima, multi sateni se gindesc sa-si abandoneze casele. Nu poate fi vorba de un fenomen natural, precum afirma premierul si specialistii. E, mai degraba, gunoiul de sub presul firmei care eludeaza normelor tehnologice ale exploatarii petrolului in zona. Specialistul in tehnologii neconventionale, Emil Strainu afirma ca „miscarile tectonice au fost provocate de mana omului, prin activitati ilegale de foraj, care nu au respectat normele de protectie a mediului.” Bazandu-se pe cazuistica la nivel planetar si pe cunostintele sale, expertul afirma ca „cel mai probabil este vorba despre o eroare umana.” E regretabil ca autoritatile ignora teroarea la care sint supusi localnicii si declara cinic ca, deocamdata nu a fost pusa in pericol nicio viata.
Peste tot, coruptia si hotia sint imuabile! Legi si aprobari speciale, croite pe comanda, schimbate la fel de des ca lenjeria de pat, au distrus Romania, site-urile naturale, culturile, iata si satele! De ajutor a fost ideologia antiromaneasca a mercenarilor care-i trateaza pe romani ca fiind instrumente ale ingineriei lor financiare. Cind un singur individ da cu Romania din bara in bara, ca si cum aceasta ar fi singura lui vocatie, cind nu vrea sa faca decit apologia unui sistem financiar odios, care a bagat in mormint, in saracie si cu capul in sac milioane de romani imprumutati, clar nu mai poate fi tolerat in aceasta inalta functie de stat. Cartonasul galben pentru manipulare si dezinformare primit de Mugur Isarescu de la usele, e un fel de: potoleste-te, baiatul tatii, ca te bat. Nu te mai comporta urit cu clientii bancilor (ei tin sistemul bancar viu) ca si cum am fi negri pe plantatiile tale de vita de vie! Numai un naiv poate crede ca a transpirat pentru interesele tarii! In ecuatia sa cu multe necunoscute a contat prosperitatea bancherilor si a altor institutii financiare straine. Daca nu-i asa, atunci sa ne explice cum a fost posibila aparitia jocurilor financiare piramidale, a fondurilor de investitii frauduloase si a miliardarilor de hirtie, intr-o tara aflata in tranzitie prelungita si in criza? Cum au fost devalizate unele banci si aduse in faliment, in favoarea unei clientele politice si a speculantilor din clanurile de tip mafiot? Daca i se pare ca e aspru criticat si nu suporta, deja iesim din schema democratica.
Foarte toxic mediul financiar si investitional de la noi! Seamana tot mai mult cu unul infractional, pe unde se invirt spre profit, marile corporatii si inaltimile lor, politicienii! Guvernatorul BNR a refuzat in repetate rinduri sa reglementeze functionarea institutiilor financiare de stat si private, iar din acest punct de vedere poate fi considerat complice la tot ce s-a derulat in sistemul bancar si nonbancar din tara. Nu sint extremista, vreau legalitate, demnitate si dreptate pentru toti romanii. Grav este ca nicio institutie de stat abilitata in controlul bancilor nu a sesizat justitia cu privire la abuzurile financiare practicate de cele peste 41 de banci prezente pe teritoriul Romaniei cu arsenalul lor de escrocherii. Oare contractele de credit  ale clientelei politice au acelasi volum urias de clauze abuzive precum ale romanului de rind? Guvernatorul a supervizat si asistat extractia de profituri nemeritate de la clientii oprimati prin cresterea nejustificata a cursului leu-dolar-euro si prin clauzele abuzive, strecurate discret in contractele de credit. Ocupat constant cu mingiiatul bancilor pe cap, guvernatorul se preface ca nu mai poate dormi linistit de grija  deponentilor, dar, ar trebui deranjat mai des ca sa-si aduca aminte ca el este in slujba B.N.R., iar  B.N.R., in slujba Romaniei, nu viceversa. Nu bancile au nevoie de protectie! Este ca si cum ai proteja un violator, victima fiind  de vina ca a aparut in calea lui. Cit tupeu sa declare public ca abuzul bancilor e legal!
De la genocidul financiar trecem la jubilarea Chinei si la marele inghet, situat foarte aproape de America. Era de asteptat! Si-a spus cuvantul investirea trilioanelor de dolari in inarmare si declansarea de razboaie de cucerire pentru poftele oligarhilor din industria armamentului. China, cel mai mare si serios competitor al Americii, a deschis zona comerciala libera Shanghai, o platforma industriala de 29 kilometri patrati, fara restrictii asupra investitiilor straine si cu un sistem birocratic redus, cel mai important experiment economic al Chinei din ultimii 30 de ani. Obama se loveste la cap de propriile ziduri, iar Putin, pentru rolul jucat in criza din Siria, este propus de rusi la premiul Nobel pentru pace. Conform vechilor uzante premiul se ofera celor care  promoveaza sau aduc pacea in lume. In locul lui Putin, as refuza, din moment ce si Obama-cuceritorul, iubitorul de razboi si jaf (Afganistan, Libia, Iran, Siria etc) s-a trezit cu Nobel-ul in traista, exact in momentul cind suplimentase efectivul militar american in Afganistan.

De la rechinii internationali, inapoi la un rechin autohton, prins de curind in plasa. Procurorii au pus sechestru pe averea fostului ministru Adriean Videanu, „acuzat de complot si subminarea economiei nationale”. Potrivit unui comunicat de presa emis de D.I.I.C.O.T., „s-a dispus instituirea sechestrului asigurator, pana la concurenta sumei de 277.000.000 de lei”, dar si pe trei imobile, unul la Snagov, trei in Bucuresti si unul in statiunea Mamaia. Doar sechestru? E prea frumos! Cercetati-i conturile de afara! Nu-i atit de naiv ca sa umble cu banii la vedere. In tara isi tine maruntisul. Restul din cutiile de valori de la banci din Elvetia, Austria sau insulele Cayman e secret de stat! Odihneasca-se linga Gigi-europarlamentarul, in atelierul de creatie de la Jilava! Acolo isi poate scrie in voie memoriile, ma rog, aventurile si escrocheriile. E la moda printre politicienii puscariabili. Precis de dupa gratii se va naste scriitorul secolului!

Maria Diana Popescu, Agero
www.agero-stuttgart.de

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page