Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

STROPI DE FERICIRE SI SANATATE


                                                     
    
(Continuare din editia precedenta)

 Redau din ce  am citit de curand despre clorura de sodiu: sarea, care intrand in organismul nostru, absoarbe apa din sistemul circulator, iar corpul nostru cere creierului sa comande nevoia de apa, prin reactia de sete… Dupa ciorba cu sare sau friptura, tocana sau sarmale cu carne de porc cat se poate de gras, creierul comanda alerta reactiei de sete, caci apa ajuta la diluarea concentratiei de sare si, concomitent la neutralizarea otravirii corpului cu acest produs inconstient de mult folosit, mereu si aproape la orice mancare!...
     Este inghitita atata sare, ca organismul nostru nu poate sa elimine toata aceasta otrava mitificata, prin folosirea ei fara judecata, din sistem, fiind preluata de catre sange si depozitata in tesuturile fluide ale organsimului, pentru a neutraliza aceasta clorura de sodium, care formeaza „depozite”de sare in tot corpul, cauzand artrite, intarirea arterelor, dificultati ale vederii – ajungandu-se si la orbire! – hipertensiune, tumori, tulburari degenerative, cancer(!). Nu uitati: sarea poate fi un ucigas al celulelor vii! Nu va jucati cu sarea, caci este pericol cat marea!...

     Lipsa de cunostinta privind capodopera lui Dumnezeu si grija ce trebuie sa i-o purtam ma face sa ma opresc din iuresul cuvintelor ce s-ar vrea mai potrivite cu nuante mai delicate, si sa citez intrebrea si exclamarea de atentionare ca purtam o raspundere si pentru chiar trupurile noastre ce ne-au fost inchiriate, ca sa navigam pe vasul timpului spre netimpul vesniciei: „Nu stiti ca voi sunteti Templul lui Dumnezu si ca Duhul lui Dumnezeu locuieste in voi? Daca nimiceste cineva Templul lui Dumnezeu, pe acela il va nimici Dumnezeu, caci Templul lui Dumnezeu este sfant si asa sunteti si voi.”(1 Cor. 16/17). Doamne, ce raspundere avem pentru trupurile noastre, ca sa le ingrijim si sa le hranim cu grija cea mai mare, cu vointa si rabdare!...
     Scriam mai sus, ca avem corpurile tesute din alimentele consummate de noi. Fiecare parte a uzinei noastre corporale ne cere de mancare. Creierul este un mare consummator de hrana, pentru energia colosala ce o foloseste, ca sa controleze inima, vorbirea, echilibrul, simtamintele, informatiile, metabolismul, digestia, vederea, gandurile etc., folosind oxigenul din corp pentru „ a gandi”. La fel, au nevoie de hrana oasele, muschii, nervii… In corpul nostru - aceasta uzina creata de Dumnezeu - se petrece un proces de transformare a alimnentatiei in sange, care se distribuie fiecarei parti a corpului nostru, pentru reconstruire si energia vitala. Importanta alimentatiei pentru celule este enorma. Lipsa nutrutiei, tristetea, depresia, toxinele produc dezechilibru in celule nervoase, cauzand boli de imbatranire, micsorarea capacitatii intelectuale, nervozitate etc.
     Adevarul este ca bolile apar cand celule sunt intr-un dezechilibru chimic. De aceea, este absolut necesara o hrana naturala adecvata, o minte sanatoasa si o vointa puternica de a folosi o nutritie corecta, pentru a ne pastra sanatatea fizica, mentala si spirituala, ca „sa nu ne sapam propriul nostru mormant cu dintii”, mancand ce nu trebuie si cand nu este de trebuinta corpului celular, pentru biruinta in sanatate si fericire aici, pe pamant; si in vesnicia netimpului sfant.
     Sanatatea este baza fericirii omului! Ce ne trebuie mai mult este sanatatea fizica si spirituala. De aceea, este o chemare urgenta la intoarcerea la cercetare, la Lumina si la reinvatarea abecedarului cu legile lui Dumnezeu cu privire la hrana ce o dam corpului nostru sa manance si la modul cum ne ingrijim de suflet, ca sa traim fericiti pe pamant si sa avem harul bucuriilor eterne ale lui Dumnezeu, la sfarsitul unei curse cu obstacole ale unei vieti pe acest pamant.

      Pentru a strange in templul tacerii sufletului nostru picaturi de fericire si sanatate, cu bucuriile lor toate, este bine sa nu uitam: sa practicam ce invatam:

1.    Exista o stransa legatura intre minte si corp. Multe boli sunt rezultatul depresiei mintale. „Dezgustul, nemultumirea, remuscarea, vinovatia, neincrederea, toate tind sa consume fortele vitale si sa invite decaderea si moartea.” „Cea mai mare parte a tipurilor de indigestie este emotionala. Cand suntem agitati – de furie, frica, gelozie si alte motive – alimentul fermenteaza si produce otravuri in sange in loc de materii de care avem nevoie pentru sanatatea fizica si mentala.”

2.    Dumnezeu a pus in organsimul nostru toate resursele de pastrare a sanatatii. O minte pozitiva, parfumata cu ganduri bune si credinta in Dumnezeu, reprezinta un medicament sigur in vindecarea multor boli. O asemenea minte ne electrifica tot organismul dandu-ne starea de bine si fericire.

3.    O nutritie corecta este esentiala pentru a pastra sanatatea fizica, mentala si spirituala. „Domnul Dumnezeu a facut sa rasara din pamant tot felul de pomi, placuti la vedere si buni la mancare”(Gen.2;9). „Si Dumnezeu a zis: Iata ca v-am dat orice iarba care face samanta si care este pe fata intregului pamant, si orice pom, care are in el rod cu samanta: aceasta sa fie hrana voastra”(Gen.1;29).

4.    Omul a fost creat „o faptura minunata”, din elemente aflate in pamant si in aer. Corpul uman este o uzina chimica, compusa din elementele: 68 procente carbon 15 pr., fosfor 1 pr., apoi sulf, sodium, clor, fluor, potasiu, magneziu, fier, cupru, aluminiu, grafit etc., precum si 75-85 de procente de apa.

5.    „Pentru construirea unor celule puternice, sanatoase si pline de viata sunt absolut necesare materiale de constructie adecvate.”

6.    Sangele transporta hrana constant de la ficat si plamani la fiecare parte a corpului.

7.    Hrana rea si toxinele pot imbolnavi partile corpului, alterand sau stopand buna functionare si colaborare a lor cu alte parti ale corpului.

8.    Mancarea, lichidul baut si aerul ce il respiram sunt sursele de reconstructie a celulelor.
9.    Este posibil sa fim sanatosi sau sa redevenim sanatosi, daca vom schimba in pozitiv modul de gandire, de hranire si respiratie, corectandu-ne si stilul de viata.

10.     Este nevoie de reintoarcerea la Dumnezeu, cu credinta si pocainta si la alimentatia naturala lasata de Dumnezeu, ca hrana completa pentru trupul meu si al tau!     

Scriu aceasta carte cu speranta ca te va ajuta si pe tine, cititorule, ca sa ai grija ce mananci, pentru a nu-ti rani vasul, in care porti comoara ce ti-a dat-o Dumnezeu: sufletul tau. Si sa fii fericit!

*

 PASI SPRE FERICIRE…

Ne trecem ca si anotimpurile,
Dar noi nu ne repetam ca si ele!
Acum, ma uit doar la fotografii,
In care-am pastrat anii mei vii…

As vrea sa opresc timpul in loc,
Dar nu uit ca sunt doar un strajer;
Si-s in turnul de veghere-n soroc,
Cantand fericirea-nvelita-n mister,
In calatoria spre Cer!...      

*

ARIPI ALBE CA NEAUA     
                                                
Cred ca ingerul curat de lumina
Ce-l slujeste pe Mantuitorul meu
Are o voce de aur, dulce si lina;
Si duce o viata frumoasa mereu.

Aripile-i usoare stralucesc la soare,
Ca si argintul; si-s albe, ca si neaua;
Ca zapada, dusa de vant inspre zare,
 In forma-n lumini, ca si pe cer steaua.

Port si eu niste aripi, in viata, mai grele,
Ce nu ma lasa acum sa zbor printre stele,
Ci ma tin aproape de magnetul de tina,
Pana la timpul de zbor inspre Lumina…
                                                
Inca pe nava de-asteptare, printre ruini,
   Gata de decolare din locul acesta strain,
       Cand mai obosesc de-asteptare pe drum,
           M-ajuta si pe mine ingerul de lumina cel bun.
                                                                                                            
                                                                                                           
  E-mail: ProfBuhaiD@aol.com    
 (Din: „Hrana vietii”, carte in curs de pregatire       
    pentru tiparire, de prof. Dumitru Buhai)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page