Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Cristian David: Fenomenul migratiei poate aduce beneficii substantiale


Fenomenul migratiei poate aduce beneficii substantiale in ceea ce priveste satisfacerea cererii de pe piata muncii atat in statele aflate in curs de dezvoltare, cat si in cazul economiilor mature, a declarat vineri ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni, Cristian David, la New York, la reuniunea dialogului ONU la nivel inalt pentru migratie si dezvoltare.
Potrivit unui comunicat al MAE transmis sambata AGERPRES, oficialul roman a oferit exemplul Romaniei care, in ultimii 10 ani, s-a confruntat cu fenomenul migratiei pe piata muncii.
"Reiterez necesitatea de a recunoaste beneficiile pe care fenomenul migratiei il aduce tarilor de origine si importanta imigrantilor in dezvoltarea societatii. Este necesar ca printr-o distributie echilibrata a beneficiilor produse de acest fenomen intre tarile de origine si cele de destinatie sa crestem calitatea procesului de migratie. Este una dintre principalele obligatii ale guvernelor care se confrunta cu acest fenomen si cu vulnerabilitatea imigrantilor expusi abuzurilor. Vreau sa subliniez ca este imperios necesar sa fie asigurate respectarea drepturilor omului si libertatea de miscare", a precizat Cristian David.
In interventia sa de la tribuna reuniunii dialogului ONU la nivel inalt pentru migratie si dezvoltare, ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni a adaugat ca discriminarea si tendintele xenofobe trebuie diminuate si inlaturate prin sustinerea unui dialog inter-cultural si inter-religios.
De asemenea, ministrul delegat Cristian David a aratat ca este la fel de important ca solidaritatea si toleranta sa fie promovate.
In acelasi timp, oficialul roman a subliniat si necesitatea dezvoltarii unor politici coerente de integrare a migrantilor in tarile de destinatie, in special in domeniile social, economic si educational.
"Accesul pe piata muncii trebuie facilitat prin respectarea tuturor standardelor internationale si prin adoptarea unor masuri care sa previna abuzurile si ilegalitatile. Discursul politic trebuie sa se mute din zona retorica si sa fie facuti pasi concreti care sa ateste implementarea unor politici coerente menite sa faciliteze contributia migratiei la dezvoltare", a adaugat demnitarul roman in finalul discursului sau.
Pe parcursul reuniunii, care s-a incheiat vineri la New York, s-a pus accentul pe protejarea drepturilor imigrantilor, recunoasterea diplomelor, a certificatelor si a calificarilor imigrantilor, eliminarea exploatarii imigrantilor si a traficului de fiinte umane, imbunatatirea perceptiei publice asupra imigrantilor, integrarea fenomenului migratiei pe agenda dezvoltarii, precum si sporirea cooperarii si parteneriatelor in acest domeniu. AGERPRES/(AS - autor: Florentina Stefanescu, editor: Claudia Stanescu)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page