Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

[Corespondenta NapocaNews de la funeraliile militarului Vasile Claudiu Popa, ucis în Afganistan] “Sunt mândra de tine, eroul lui mama”


Evenimente, Stirea zilei | 28-09-2013 17:37
Acestea au fost cuvintele unei mame cu inima sfasiata de plecarea parca prea devreme, la numai 28 de ani, a unui erou si fiu, VASILE-CLAUDIU POPA, dintre cei dragi.

Astazi, la Alba Iulia, a fost inmormantat eroul national slt. (post-mortem) Vasile Claudiu Popa, care pe data de 22 septembrie si-a pierdut viata in Afganistan. Suflarea i-a fost curmata de explozia unei bombe artizanale, care l-a surprins in timpul unei misiuni de patrulare pedestra impreuna cu alti militari.

Ceremonia de astazi a fost una linistita, dar riguros organizata de fortele militare prezente la Alba Iulia.

Slujba de inmormantare a fost oficiata de IPS Irineu, Arhiepiscop al Albei si Muresului, alaturi de un sobor de preoti militari si civili.

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a tinut sa fie si el aici, insa a fost o prezenta discreta si indurerata. A stat alaturi de familie, dar si de cadrele militare, incercand parca sa incurajeze si inimile indurerate ale rudelor indoliate, dar si a colegilor din armata care au pierdut un camarad elitist.

Sub un soare frumos, de toamna, s-a incheiat ceremonia, cu citirea de catre un ofiter superior a unui document care sumariza viata eroului nostru – o viata frumoasa, plina de munca si sacrificiu pentru tara si pentru familie.

Cortegiul funerar, care numara mai bine de 400 de persoane(cadre militare, rude si prieteni) a plecat de la Cercul Militar, unde a avut loc ceremonia si a fost pus pentru priveghi eroul.

Flancat de colegii de arme, intr-un camion militar cu drapelul indreptat spre cer, trupul lui a plecat spre CIMITIRUL EROILOR, unde sub focul de arme si sunetul trompetei a fost inmormantat SLT. (P.M.) VASILE-CLAUDIU POPA.

In urma lui au ramas lacrimi, tristete si durere, strigate mute si gloriosul imn DESTEAPTA-TE ROMANE, intonat de fanfara militara.

DUMNEZEU SA IL IERTE SI SA II FACA PARTE DE ODIHNA VESNICA!

NapocaNews.ro

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page