Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Ambasada SUA: Începe Loteria Vizelor 2015


Ambasada Statelor Unite anunta, intr-un comunicat remis joi AGERPRES, inceperea programului Loteria Vizelor (Diversity Visa) pentru anul 2015.
"Programul de imigrare Diversity Visa pune la dispozitia persoanelor care indeplinesc cerinte simple, dar stricte de calificare, vize de rezidenta permanenta in Statele Unite. Romania se afla printre tarile participante la programul DV-2015. Pentru programul DV-2015 trebuie transmise electronic in perioada care incepe marti 1 octombrie 2013 si se incheie sambata 2 noiembrie 2013. Inregistrarea incepe si se incheie la ora 12:00 PM ora de vara a Coastei de Est (GMT-4)", se arata in comunicatul citat.
Ambasada SUA precizeaza ca solicitantii pot accesa formularul electronic E-DV la adresa www.dvlottery.state.gov numai in perioada de inregistrare.
"Solicitantii sunt sfatuiti sa nu astepte pana in ultima saptamana a perioadei de inregistrare pentru a aplica. Cererea foarte mare poate duce la intarzieri la conectarea online. Nicio inregistrare nu va fi acceptata dupa orele 12:00 PM, ora de vara a Coastei de Est (GMT-4) a zilei de 2 noiembrie 2013. Daca trimiteti mai mult de o inregistrare de persoana veti fi descalificati", mai informeaza misiunea diplomatica a SUA.
Participarea la program este gratuita, iar Guvernul SUA nu angajeaza consultanti sau servicii particulare din afara pentru a opera programul DV. Orice intermediari sau alte persoane care ofera asistenta pentru a pregati o cerere de participare o fac fara autorizarea sau consimtamantul Guvernului SUA, se mentioneaza in comunicatul citat.
"Cerintele de calificare presupun ca solicitantul sa indeplineasca atat conditia de a fi nascut intr-o tara care participa la program, cat si criteriul educational, adica sa fie absolvent de liceu, cu diploma de bacalaureat sau in ultimii cinci ani sa fi lucrat cel putin doi ani intr-o meserie care se califica. Pentru determinarea calificarii pe baza experientei in munca se va folosi baza de date O*NET OnLine, http://www.onetonline.org/ a Departamentului Muncii al SUA. Inainte de a trimite o inregistrare la programul DV-2015, aplicantii sunt rugati sa consulte instructiunile detaliate ale programului care se gasesc pe pagina de internet a Ambasadei Statelor Unite Diversity Visas la http://romania.usembassy.gov/visas/diversity.html precum si pe pagina de internet a Departamentului de Stat la http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1318.html", precizeaza ambasada.
Solicitarile care se califica vor fi selectionate in mod aleatoriu de un computer. Toti participantii la program pot sa verifice statutul solicitarii lor pe pagina de internet E-DV la www.dvlottery.state.gov la sectiunea Entrant Status Check, pe baza numarului de confirmare, incepand cu data de 1 mai 2014. Ambasada SUA sustine ca aceasta va fi singura modalitate prin care castigatorii din cadrul programului de loterie vor fi instiintati despre selectionarea lor in programul DV-2015. AGERPRES/(AS - autor: Mirela Barbulescu, editor: Mihai Simionescu)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page