Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Ministrul Corlatean a participat la evenimentul ce a marcat 20 ani de la adoptarea Declaratiei si a Planului de Actiune de la Viena


Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a participat miercuri la evenimentul ce a marcat implinirea a 20 ani de la adoptarea Declaratiei si a Programului de Actiune ale Conferintei Mondiale privind Drepturile Omului de la Viena (din anul 1993), eveniment organizat in marja sesiunii a 68-a a Adunarii Generale a ONU.
Potrivit unui comunicat de presa remis AGERPRES de MAE, in interventia sa, Titus Corlatean a aratat importanta acestui moment pentru domeniul protectiei si al promovarii drepturilor omului. El a adaugat ca una dintre cele mai importante realizari ale Conferintei mondiale de la Viena a fost crearea postului de Inalt Comisar pentru promovarea si protejarea tuturor drepturilor omului.
"Romania a actionat intotdeauna in sensul promovarii respectului fata de Oficiul Inaltului Comisar pentru Drepturile Omului (OHCHR) si al apararii independentei acestuia", a precizat oficialul roman, potrivit sursei citate.
Seful diplomatiei romane a evidentiat si implicarea activa a Romaniei in efortul comun al statelor pentru crearea Consiliului Drepturilor Omului, precum si in procesul de revizuire a functionarii acestuia, necesar promovarii drepturilor omului intr-un mod cat mai eficient posibil.
La eveniment au mai participat secretarul general al Natiunilor Unite, Ban Ki-moon, Inaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Navi Pillay, presedintele Republicii Austria, Heinz Fischer, precum si alte personalitati de renume in domeniul drepturilor omului.
La 25 iunie 1993, reprezentantii a 171 state au adoptat, prin consens, Declaratia si Programul de Actiune ale Conferintei Mondiale privind Drepturile Omului desfasurata in capitala Austriei. AGERPRES/(AS - autor: Catalina Barbu, editor: Claudia Stanescu)
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page