Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

DPRRP - România din diaspora – caravana culturii române în Spania


Sambata, 21 septembrie, a avut loc cea de-a treia expozitie itineranta din cadrul proiectului „Romania din diaspora – caravana culturii romane in Spania”, realizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni (DPRRP).
Proiectul finantat de DPRRP se inscrie in principala linie de actiune a Departamentului – pastrarea, afirmarea si promovarea identitatii etnice, culturale, lingvistice si religioase a romanilor de pretutindeni, iar in cazul de fata, a celor din Spania.

Caravana culturii romane in Spania a avut ca scop punerea in valoare a  culturii si literaturii romane, prin intermediul realizarii unor expozitii de carte si pictura romaneasca in principalele orase din Spania, acolo unde exista importante comunitati  de romani.

Caracteristicile principale ale proiectului vizeaza o abordare vizuala si dinamica a imaginii Romaniei, intr-o perspectiva literara, prin prezentarea si expunerea cartilor fundamentale din literatura romana, atat in spatii conventionale (sali de lectura, biblioteci, centre culturale), cat si in spatii neconventionale, completata cu prezentari video a 25 de personalitati din cultura romana.

Fiecare expozitie a abordat, in paralel, cele trei paliere de prezentare, contribuind astfel la imbunatatirea imaginii comunitatii romanesti din Spania, prin expunerea unor opere literare si a unor personalitati reprezentative, de inalta tinuta valorica.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page