Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

DPRRP - Scrisoarea Ministrului delegat pentru românii de pretutindeni cu ocazia Sarbatorii românilor din Republica CehaDragi romani,

 Ziua de astazi  este  una importanta pentru diaspora din Cehia dar si un moment de bucurie pentru  toti cei care simt romaneste. Acest eveniment cultural  care si-a propus  de la bun inceput, acum 4 ani, sa promoveze cultura traditionala in randul diasporei si sa-i  reuneasca pe conationalii care locuiesc in Cehia, a reusit sa creeze de fapt in mijlocul Europei, la Praga, un pod cultural intre cele maluri ale Prutului  prin implicarea si invitarea  unor artisti renumiti din Romania si Republica Moldova (oaspeti speciali si membri ai comunitatii) .
Faptul ca aceasta sarbatoare are deja traditie demonstreaza faptul ca romanii de pretutindeni isi doresc  sa intretina si sa cultive limba, cultura si traditiile. Una dintre prioritatile mandatului meu ca ministru delegat pentru romanii de pretutindeni  este aceea de a sustine zestrea culturala a romanismului  prin pastrarea elementelor de identitate nationala: limba, cultura, traditii. Avem aceasta obligatie de a conserva patrimoniul identitar si de a sadi in suflet sentimentul de mandrie nationala, de apartenenta la un popor care a dat si inca are foarte multe de dat Europei si lumii intregi.

 

Imi doresc ca aceasta a 4–a editie a Sarbatorii Romanilor din Cehia sa fie urmata de altele la fel de interesante si importante pentru dumneavoastra si pentru noi.

“La multi ani dragi romani de pretutindeni!”

 Cristian David
Ministru delegat
pentru romanii de pretutindeni


Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page