Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

ROMÂNIA TRECE PRIN FOC, PRIN ALTFEL DE SPANGI SI BAIONETEMaria Diana Popescu, Agero

De cind am auzit ca se clatina preafericitul paravan cibernetic al „feisbucului”, ma incearca un plins amar. Unde-si vor mai afisa obsedatii lanturile de un kil si muschii cu steroizi, iar paparudele silicoanele cit dovlecii si magaziile cu lucruri stricate si murdare? The Daily Mail relateaza ca milioane de utilizatori din S.U.A., Marea Britanie, alte tari ale lumii, printre care si Romania, au renuntat la serviciile feisbuc si si-au sters paginile, in urma dezvaluirilor facute de fostul asistent tehnic al C.I.A., Edward Snowden si portalul WikiLeaks, privind supravegherea electronica la scara larga, dusa de serviciile secrete din S.U.A in colaborare cu alte tari occidentale.
Ups! Cam tirziu s-au prins naivii de teapa! si francezii s-au trezit dintr-un somn al iratiunii si fac un pas mai aproape de normalitate. La putin timp dupa ce Rusia a promulgat, in iulie anul acesta, legea care interzice manifestarile minoritilor sexuale de orice fel, si Franta interzice prin lege organizarea concursurilor de frumusete pentru copii si adolescenti sub 16 ani, o pepiniera a dezmatului, prostitutiei si proxenetismului in rindul tinerilor. In geografia puterii romanesti, guvernantii, cu aerul lor de dumnezei paminteni, dorm in papucii statului, fara sa se mai gindeasca la sanatatea morala a neamului. Nu vor sa mai faca diferenta intre libertatea promovata de Occident - ca dezmat si decadenta - si libertatea, ca virtute umana. Cea dintii - sursa de umilire si degradare a conditiei umane, cealalta -  armonie cu lumea Creatorului Suprem. Ce-au reusit sa faca astazi cu fiinta umana, se poate lesne constata: un sclav al viciului si al sistemului, nu un fauritor demn al propriului destin. Cum sa interzica ei Mafia, coruptia, oligarhia, drogurile, alcoolul, prostitutia sau tupeul agresiv al deviatilor-sexual? Ar insemna sa se lupte cu un segment al potentialilor votanti. Ei sint o minoritate, votul lor e important, asa ca sint lasati sa-si faca de cap.
Televiziunile, departe de a oferi telespectatorilor elemente de stiinta, morala si educatie, au devenit focare de infectii pentru mintea audientei (printre care, inevitabil, copii si adolescenti, cu discernamintul in formare), inoculind monstruoasa idee ca o casatorie intre doua persoane de acelasi sex este ceva firesc. O permanenta infestare si manipulare a publicului cu tot felul de microbi occidentali! La fel e si cu lista tortionarilor scoasa de la naftalina, de fapt o mare „capodopera” de manipulare macrosociala, menita sa distraga atentia de la  cea mai spinoasa problema de pe tapet: Rosia Montana. In toata istoria noastra marile puteri ale lumii au rivnit bogatiile tarii, insa conducatorii ei au tinut cu dintii de averea neamului. Astazi, guvernantii o ofera pe gratis, pardon, contra unor comisioane personale grase, chiar in dauna Romaniei, in loc sa faca demersuri, astfel ca populatia tarii sa aiba un trai decent si demn, si sa nu mai fie sclava strainilor. Mai intiii si mai intii, guvernul ar trebui sa se ocupe de urgente: crearea de locuri de munca, nu de „privatizari” asociate cu inevitabilele concedieri in masa; de sanatate, hrana, bunastare, pace si siguranta sociala. Da, noi am fost mereu saraci intr-o tara bogata! Am fost mereu manipulati si se apropie scadenta cind manipulatorii vor plati!  E si cazul unui post central de televiziune, nici nu merita sa-i pronunt numele, care va plati scump dupa ce a fost dat in judecata de 30 de ONG-uri, un arhiepiscop si citeva vedete din showbiz. Acestia s-au unit cu societatea civila intr-un protest impotriva emisiunii „Patru nunti si o provocare”, un atentat asupra familiei, ca valoare fundamentala a umanitatii.
 Agresata de vicisitudinile istoriei, Romania trece prin foc, prin altfel de spangi si baionete de aproape un sfert de veac. Ceea ce a tinut-o intreaga si inca nevatamata geografic este acel nucleu al trairii morale, intru Dumnezeu si in demnitatea Neamului. Acesta este secretul dainuirii tarii. Credinta crestina stramoseasca ne-a salvat si ne va salva, atita timp cit nu ne vom lipsi de ea. Dragi romani, vin vremuri grele, fiti puternici! Voi, cei care mai aveti inca un serviciu, luati-va gindul de la pensie! Se anunta schimbari radicale in sistemul muncii. Viitorul mizeaza pe munca batrinilor. Dar cu tinerii cum ramine? Sint trimisi in afara, hamali in  porturi straine. Desi se da vina pe imbatrinirea populatiei, cred ca doar acapararea resurselor financiare de catre grupurile escrocilor bastinasi si autohtoni a silit multe state din U.E. sa creasca virsta de pensionare pina la aproape 68 de ani. De ce ar face Romania exceptie? Iesirea la pensie pare de pe acum un fel de Fata Morgana pentru cei mai multi dintre oamenii activi. Papusarii au gindit foarte bine. In situatia data, cind in Romania speranta de viata a scazut fata de 1989, daca mai ajungi sa iesi la pensie la 68 de ani, rablagit si bolnav, mai ai putin de trait si nu mai vezi inapoi banii cu care ai contribuit la stat o viata de munca.
Care ar fi solutia iesirii tarii din criza? Sa munceasca batrinii zi de zi pina transpira, chiar daca au 68 de ani! Dar nu mai apuca prea multi sa transpire! Locurile de munca pentru batrini sint niste povesti sciene fiction doar in capul ministeriabililor muncii din Romania. Cind nici tinerii nu mai au unde lucra, cine mai angajeaza un om dupa 60 de ani, cu abilitatile si puterea fizica scazute, cind bolile secolului fac ravagii la aceasta virsta, iar rata somajului in rindul persoanelor trecute de prima tinerete e de doua ori mai mare decit media pe tara de aproape 8%. Rata de ocupare a fortei de munca de 70% anuntata de Ministerului Muncii e tot de domeniul S.F., ca de altfel si politicile active de ocupare a persoanelor virstnice. Cine spunea ca nu e buna la nimic entropia decidentilor? Pai, din micimea lor s-au nascut toate nimicniciile si prioritatile perverse ale politicii. Sa nu va fie de mirare daca tot de aici va pleca reinstituirea unor impozite si taxe absurde ale antichitatii. Astea au mai ramas de stors de la natiune: impozitul pe viata, pe fereastra, pe palarie, pe barba, pe gazele emise de vaci, pe umbra, pe ureche. Cavalcada asta de politicieni-calareti care au strivit totul sub copite si nu mai pot de bine, au cont pe feisbuc si au si timp pentru emiterea celor mai stupide declaratii virtuale, insa ei vor plati cel mai putin la taxare, stiut fiind faptul ca sint intr-o ureche. Cerem instituirea unei echipe (nu comisii - stim noi ce nume bun au comisiile si cum isi ocupa timpul) de medici-specialisti competenti si necompromisi moral, protejati de lege, in vederea examinarii psihice a candidatilor la urmatoarele alegeri pentru Parlamentul Romaniei, pentru functia de Presedinte al Romaniei si pentru inaltii functionari publici.

Maria Diana Popescu, Agero
www.agero-stuttgart.de

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page