Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Andreea Raducan îsi sustine saptamâna viitoare teza de doctorat în sport


Multipla noastra campioana de gimnastica Andreea Raducan isi va sustine public, saptamana viitoare la UNEFS, teza de doctorat, pe care a pregatit-o in ultimii 4 ani. Tema aleasa de Andreea Raducan, dubla campioana olimpica la Sydney, vizeaza influentele mass media asupra starii emotionale a sportivilor.
''De 4 ani pregatesc doctoratul. Prima perioada a fost scoala doctorala, un an si jumatate, dupa care am fost admisa in programul de cercetare, cu o tema la care am lucrat cu mare drag, care mi se potriveste si e o continuitate a ceea ce am studiat pana acum si se numeste 'Reactivitatea emotionala a sportivilor de performanta la relatarile mass media'.
Sport de performanta am facut si inteleg, cu jurnalismul am cochetat si am avut ocazia sa stau de vorba cu sportivi in diferite ipostaze, la antrenament sau la competitie, urmarind activitatea lor si partea de psihologie, extrem de importanta, de care trebuie sa avem grija cu totii, si noi sportivii si jurnalistii. stiu exact ce inseamna sustinerea mass media si de asta am incercat sa pun in teza tot ce am trait pe cont propriu, dar si atitudinea pe care mi-ar placea s-o vad din partea jurnalistilor catre sportivii de performanta'', a declarat Andrea Raducan, cu prilejul unui eveniment al Special Olympics.
Andreea Raducan a evocat un caz in care un sportiv de performanta, gimnastul Marian Dragulescu, a fost afectat de relatarile mass media inainte de JO 2008.
''Daca va aduceti aminte de cazul Marian Dragulescu, cu o problema personala aparuta in presa, alimentata de multe ori si de jurnalisti, nu a facut altceva decat sa-l dezechilibreze. Daca la JO din 2004 a castigat 2 medalii, la sarituri si la sol, aceleasi aparate la JO 2008 i-au adus pozitionari pe locul 7.
Ceea ce inseamna ca in perioada dinaintea Olimpiadei a fost afectat. In loc sa te concentrezi si sa fii dedicat la ceea ce ai de facut in sala de antrenament, gandurile iti zboara la tot felul de lucruri si iti pierzi energia, gandindu-te cum ai putea sa blochezi tot felul de zvonuri, de mesaje, uneori rautati. Un sportiv de performanta are nevoie de liniste pentru a se pregati, are nevoie de sustinere si atunci cand nu este campion. Asa ca trebuie cu totii sa facem echipa si sa ne sustinem unii pe altii'', a adaugat Andreea Raducan. AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor: Teodora Oprea)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page