Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Antihristii invierii lui Hristos si prabusirea lor

 

de Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas

 „... Si, dupa cum ati auzit ca are sa vina antihrist, sa stiti ca acum s-au ridicat multi antihristi: prin aceasta cunoastem ca este ceasul de pe urma." (1 Ioan 2,18).

„Iisus i-a zis: „Eu Sunt invierea si viata. Cine crede in Mine, chiar daca va muri, va trai." (Ioan 11,25).

Antihristii adevarului Invierii lui Hristos Iisus din morti, a treia zi dupa Scripturi (cf.1Cor. 15:4), s-au aratat imediat dupa Inviere, conform relatarilor Evanghelistului Matei, care zice: Si plecand ele (femeile ce venise la mormant) iata unii din straja, venind in cetate, au vestit arhiereilor toate cele intamplate. Si adunandu-se ei impreuna cu batranii si tinand sfat, au dat bani multi ostasilor, Zicand: Spuneti ca ucenicii Lui, venind noaptea, L-au furat, pe cand noi dormeam; si de se va auzi aceasta la dregatorul, noi il vom indupleca si pe voi fara grija va vom face. Iar ei, luand argintii, au facut precum au fost invatati. Si s-a raspandit cuvantul acesta intre iudei, pana in ziua de azi¨ (Matei 28:11-15).

Deci, strajerii care au cazut ca morti la venirea ingerului Domnului, ce a pravalit piatra de la usa mormantului cand Domnul Hristos a Inviat (cf. Matei 28:2-4), au mers in Ierusalim, si au vestit mai marilor arhierei, in frunte cu Caiafa si Sinedriului Iudaic, ce L-a condamnat la moarte pe Iisus, toate cele intamplate odata cu Invierea lui Hristos. Ei auzind au dat bani multi ostasilor sa spuna ca ucenicii Lui, venind noaptea, L-au furat pe cand ei dormeau. Ostasii au luat argintii si au facut precum au fost invatati, raspandindu-se cuvintele acestea intre iudei pana in ziua de azi!

Asa Caiafa, impreuna cu cei de partea lui din Sinedriu, care L-au condamnat la moarte pe Iisus, au devenit primii antihristi ai Invierii lui Hristos. Mai mult, au mituit pe strajeri, dandu-le bani, sa raspandeasca o minciuna, ca L-au furat ucenicii Lui noaptea pe cand ei dormeau.

Dar minciuna primilor antihristi ai Invierii s-a prabusit, odata cu aratarile Domnului Hristos, timp de patruzeci de zile, de la Inviere pana la Inaltare. Asa primii antihristi ai Invierii lui Hristos au ramas mincinosi urmandu-si cursul diabolic spre tragedia vietii si spre judecata dreptatii finale a lui Dumnezeu. La aceasta voi reveni. Hai sa vedem cateva din aratarile Domnului dupa Inviere.

Prima aratare a Domnului a fost Mariei Magdalena (cf. Marcu 16:9-10), care a plecat dis-de-dimineata la mormant, in prima zi a saptamanii (Duminica), pe cand rasarea soarele (care o s-o prezint mai jos in detalii) si celorlalte femeii Maria, mama lui Iacov si Salomeia ce venisera la mormantul lui Iisus cu miresmele ce le pregatisera si ingrijorate cu privire la cine le va pravali piatra de la usa mormantului, dar ajungand au gasit piatra rasturnata de la usa Mormantului si pe ingerul Domnului, stand pe ea, care le-a vestit: "Nu va temeti! Cautati pe Iisus Nazarineanul, Cel rastignit? A Inviat! Nu este aici. Iata locul unde a fost pus. Dar mergeti si spuneti ucenicilor Lui si lui Petru ca merge in Galileea, mai inainte de voi si acolo Il veti vedea, dupa cum v-a spus¨ (Marcu 16:1-7).

Aratarea Domnului femeiilor mironosite

In timp ce femeile mironosite mergeau de la Mormint, sa vesteasca ucenicilor, Iisus le-a intampinat, zicand: "Bucurati-va! Iar ele, apropiindu-se, au cuprins picioarele Lui si I s-au inchinat. Atunci Iisus le-a zis: Nu va temeti. Duceti-va si vestiti fratilor Mei, ca sa mearga in Galileea si acolo Ma vor vedea" (cf. Matei 28:9-1-10).

Femeiile mironosite mergand au facut precum li s-a spus de inger si de Domnul vestind ucenicilor si celorlalti Mesajul Invierii Domnului dupa Scriptura care ne descopera, zicand: "Si intorcandu-se de la mormant, au vestit toate acestea celor unsprezece si tuturor celorlalti. Iar ele erau: Maria Magdalena si Ioana si Maria lui Iacov si celelalte impreuna cu ele, care ziceau catre Apostoli acestea. Si cuvintele acestea au aparut inaintea lor ca o aiurare si nu le-au crezut¨ (Luca 24:9-11).

Gasirea Mormantul gol!

Atunci, Petru si Ioan au alergat imediat la mormant si au gasit mormantul gol, precum le vestisera femeile, dupa Scripturile care prezinta astfel: "Deci a alergat (Maria Magdalena) si a venit la Simon Petru si la celalalt ucenic pe care il iubea Iisus, si le-a zis: Au luat pe Domnul din mormant si nu stiu unde L-au pus. Deci a iesit Petru si celalalt ucenic si au mers la mormant. Si alergand amandoi, dar celalalt ucenic, alergand inainte, mai repede decat Petru, a sosit cel dintai la mormant. Si aplecandu-se, a vazut giulgiurile puse jos, dar nu a intrat. A sosit si Simon-Petru, urmand dupa el, si a intrat in mormant si a vazut giulgiurile puse jos, Iar mahrama, care fusese pe capul Lui, nu era pusa impreuna cu giulgiurile, ci infasurata, la o parte intr-un loc. Atunci a intrat si celalalt ucenic care sosise intai la mormant si a vazut si a crezut. Caci inca nu stiau Scripturile, ca Iisus trebuie sa invieze din morti. Si s-au dus ucenicii iarasi la ai lor." (Ioan 20:2-10).

Asa vedem cum cei doi Apostoli, Petru si Ioan, care nu au putut crede vestea Invierii lui Iisus, s-au dus imediat la momant si astfel "au vazut si au crezut" (Ioan 20,8; Luca 24:12).

Aratarea Domnului Mariei Magdalena

Iata, episodul minunat al aratarii Domnului Mariei Magdalena pe cand statea afara la mormant si plangea, dupa Scripturile care prezinta, zicand: "Iar Maria statea afara langa mormant plangand. Si pe cand plangea, s-a aplecat spre mormant. Si a vazut doi ingeri in vesminte albe sezand, unul catre cap si altul catre picioare, unde zacuse trupul lui Iisus. Si aceia i-au zis: Femeie, de ce plangi? Pe cine cauti? Ea le-a zis: Ca au luat pe Domnul meu si nu stiu unde L-au pus. Zicand acestea, ea s-a intors inapoi si a vazut pe Iisus stand, dar nu stia ca este Iisus. Zis-a ei Iisus: Femeie, de ce plangi? Pe cine cauti? Ea crezand ca este gradinarul, I-a zis: Doamne, daca tu L-ai luat, spune-mi unde L-ai pus si eu Il voi ridica. Iisus i-a zis: Maria! Intorcandu-se aceea I-a zis in evreieste: Rabuni! (adica Invatatorule). Iisus i-a zis: Nu te atinge de Mine, caci inca nu M-am suit la Tatal Meu. Mergi la fratii Mei si le spune: ca Ma sui la Tatal Meu si la Tatal vostru si la Dumnezeul Meu si la Dumnezeul vostru. Si a venit Maria Magdalena vestind ucenicilor ca a vazut pe Domnul si acestea i-a spus ei" (Ioan 20: 11-18).

(Va urma)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page