Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

PLANUL SÖRÖSIST, INSTITUTII PENTRU CÎINI SI SCOLI DE COSMAR


 

Maria Diana Popescu, Agero

Toamna a debutat cu o serie de evenimente extrem de ingrijoratoare, atit in tara, cit si la nivel global, potentialul atac al fortelor S.U.A.- N.A.T.O. impotriva Siriei, dar si Rosia Montana, detinind capul de afis. Pe plan european, social-democratul Peer Steinbrück, rivalul cancelarului Merkel arata degetul Germaniei”, scrie cotidianul conservator Die Welt pe site: „nu s-a mai intimplat niciodata ca un candidat la Cancelarie sa arate degetul, ca raspuns la o intrebare intr-un interviu.” Daca a socat sau nu Germania, scrutinul va gasi raspuns. U.E. ameninta S.U.A si Canada, cerind sa elimine vizele pentru romani, dar asta vine ca si cum o potaie mica ar latra la o pantera. Sau ca si cum eu as incerca sa-i dau un brinci lui Beny Steinmetz, creierul afacerii „Rosia Montana”, cercetat de autoritatile elvetiene pentru fapte de coruptie, comise in state din lumea a treia. Din cauza ca Steinmetz s-a luat la trinta cu Sörös (miliardarul joaca dur in Industria Miniera a Aurului) pentru exploatarea unui zacamint de fier din Guineea, mascatii au descins saptamina trecuta la domiciliul sau din Elvetia. Vom vedea cu ce rezultate.
Tara fierbe pentru Rosia Montana, iar gura tirgului vorbeste cum ca niscareva demnitari nu ar umbla „cu miinile curate” in relatiile lor cu Sörös si R.M.G.C., dar si ca s-ar urmari un mai vechi plan sörösist, privind acapararea si exploatarea de catre unele state occidentale a unui bogat zacamint de petrol si gaze, delimitat de localitatile Cluj-Napoca, Dej, Reghin, Targu-Mures si Turda. Tot din gura tirgului, care de cele mai multe ori adevar graieste, se aude ca rezervele mari de minereuri de aur, argint si alte metale rare existente in multe zone din Transilvania, ar fi mai mari decit cele ale statului Kuweit. Guvernantii nostri tac ca pestele-n bors, dar pina nu faci foc, nu iese fum!... In legatura cu Rosia Montana, nici Barbu, Ministrul Culturii, n-a fost iertat. Un grup de protestatari l-au asteptat la Cluj, dupa modelul bulgarilor, cu o ploaie de rosii, cerindu-i demisia. Iata ca si maidanezii au devenit vedete de top cu covrigii-n coada, fie ca vorbim de afacerea Dog Town din Giurgiu, de legatura dintre fondatorii celui mai mare oras de ciini si primarul capitalei, sau topurile virtuale de tot soiul, unde dulaii sint pristiniti dupa ureche, cu F5, copy-paste si enter. Pentru ca legaturi exista. Altfel cum s-ar fi scurs atitea fonduri intr-o „institutie” de adunat ciinii strazii, care, culmea, are un hangar aproape gol, si o schema de personal stufoasa, cu directori si zeci de directorasi, care folosesc la greu carburanti si detergenti. In scandalul declansat dupa uciderea copilului de patru ani, autoritatile paseaza de la unul la altul responsabilitatile si vor sa ascunda sub pres sumele fabuloase, alocate pentru rezolvarea problemei maidanezilor. Milioanele de euro alocate anual, la care se adauga alte sute de mii de la ONG-uri, n-au fost folosite pentru stringerea si ingrijirea ciinilor de pe strazi, ci pentru cheltuieli de personal si personale. O risipa uriasa pentru bugetul tarii si un profit pe masura pentru escrocii de la pupitru! Ciinii n-au nicio vina! In timp ce un sfert din cele doua milioane si jumatate de copii, care merg din aceasta toamna la scoala, vor invata tot in cladiri vechi si insalubre - considerate pericol public (cu sutele in Olt, Bacau, Bistrita-Nasaud sau Cluj), in camine culturale sau scoli renovate doar pe hirtie. In loc sa fie fermecati de atmosfera  inceputului de an scolar, ca sa prinda drag de carte, pe acesti copii ii asteapta clase darapanate, cu toaleta in curte ori sali pustii, fara mobilier. Cine indrazneste sa ceara explicatii primeste acelasi raspuns: nu sint bani!  
Dupa aproape un sfert de veac, in care fiecare inceput de an scolar a adus aceleasi declaratii politice sforaitoare, avem peste 2200 de scoli in care, potrivit legilor Romaniei, nu se poate invata carte, iar sanatatea copiilor este pusa permanent in pericol. Din 1989 incoace, onoratii distrugatori ai Ministerului Educatiei au pus pe butuci invatamintul romanesc, instituind un haos general cu reforme care mai de care mai extravagante, venind cu tot felul de ineptii si stupiditati, pe care le-au indesat pe git profesorilor si elevilor. In loc sa arda de nerabdare sa inceapa o noua sesiune a Legislativului, ca sa se ocupe de problemele vesnic nerezolvate ale tarii, cum, de pilda, problema invatamintului, deputatului Popoviciu i-a trecut prin minte organizarea unui concurs Miss Parlament. Doamne, ce timpenie!, in loc sa ia exemplul mezinei din P.E., care din ratiuni populiste nu poate dormi de grija scolii romanesti. Dupa ce la fiecare aparitie publica a dus limba romana pe noi culmi de „succesuri” europene,  devine criticul legitim al situatiei din educatie: „sunt scoli in aceasta tara care se prabusesc peste copii, nefiind renovate niciodata, iar ministrul Invatamantului vorbeste de manuale digitale”. Nu stiu cum se face, dar aici a nimerit-o. Mai greseste omul. Exact tabletele digitale mai lipseau scolilor de cosmar de la sate! Ce concluzie epocala! Vai de copii nostri! Digitalizarea ii salveaza de tot de educatie! Tot romanii sint cobai. Ce tara din Europa mai foloseste acest sistem? Implementarea se va face pe spagi la fel de digitale. Cu acoperisurile sparte, fara apa si canalizare, dar cu manuale digitale! Cei care ar trebui sa fie interesati de starea scolilor, in mare parte, nu prea au dat pe la scoala, si intervin numai daca le iese ceva! Dincolo de argumentele de mai sus, care valideaza punctul de vedere, introducerea manualelor electronice in scolile din Romania ar transforma clasele in sali de jocuri pe calculator  sau de verificat retelele de socializare - cum pompos sint denumite mahalalele internetului… daca nu cumva elevii practica la ore acest lucru, de pe telefoanele de ultima generatie.
Maria Diana Popescu, Agero
Sursa:www.agero-stuttgart.de

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page