Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Romanii din Los Angeles solicita parlamentarilor USL sa voteze impotriva exploatarii de la Rosia MontanaZeci de romani au protestat duminica, 15 septembrie, in fata Consulatului General al Romaniei din Los Angeles impotriva intentiei Guvernului Ponta de a porni exploatarea de la Rosia Montana.

Alte zeci de persoane, care nu au putut participa din cauza distantei, si-au aratat sprijinul on-line fata de aceasta initiativa.

Domnul Eugen Chivu, Consulul General al Romaniei la Los Angeles, a coborat intre protestatari iar ulterior a stat de vorba cu membrii grupului de initiativa, care i-au transmis solicitarea ca proiectul de lege in cauza sa fie respins de Parlament.

Romanii prezenti la protest au semnat o scrisoare adresata liderilor USL Victor Ponta, Crin Antonescu, Valeriu Zgonea si Daniel Constantin prin care le-au cerut ca parlamentarii partidelor componente ale Uniunii Social Liberale sa voteze impotriva proiectului Exploatarii de la Rosia Montana, asa cum au promis in campania electorala.

Cei doritori pot semna petitia adresata liderilor USL la adresa:

https://www.change.org/petitions/romanii-din-los-angeles-solicita-parlamentarilor-usl-sa-voteze-impotriva-exploatarii-de-la-rosia-montana

Pentru referinta, prezentam opiniei publice textul integral al scrisorii adresate liderilor USL:

15 Septembrie 2013
Los Angeles
California USA

Catre
Domnul Victor Ponta, Prim-ministru al Romaniei si Presedinte PSD
Domnul Crin Antonescu, Presedintele Senatului si Presedintele PNL
Domnul Valeriu Zgonea, Presedintele Camerei Deputatilor
Domnul Daniel Constantin, Presedintele PC

Stimati reprezentanti ai Statului Roman si lideri ai USL, in calitate de cetateni romani din diaspora va solicitam sa votati impotriva proiectului Rosia Montana.

In primul rand USL-ul a castigat alegerile cu un punct in care spunea ca va fi impotriva exploatarii de la Rosia Montana, ca atare solicitam parlamentarilor acestei coalitii sa isi respecte promisiunea electorala.

In al doilea rand, faptul ca Guvernul a initiat un proiect de lege pentru o companie si pentru o anumita zona din Romania este inadmisibil intr-un stat de drept. In orice tara democratica legile sunt facute pentru toti si respectate de toata lumea.

Initiand legi preferentiale pentru unii, Guvernul Romaniei a creat situatia in care acestia sunt mai egali decat altii in fata legii. Acest lucru creaza precedentul ca Guvernul sa initieze legi speciale si pentru ale grupuri de interese, ceea ce lezeaza insasi ideea de egalitate in fata legii.

Romania are nevoie de investitii straine, insa acestea nu vor veni intr-o tara in care politicienii fac declaratii iresponsabile, promit lucruri pe care nu le mai respecta iar Guvernul initiaza proiecte legislative intr-un mod total lipsit de transparenta.

Va solicitam, de asemenea, ca votul in Parlament sa fie electronic si la vedere, astfel incat opinia publica sa cunoasca modul cum fiecare deputat si senator a votat acest proiect.

Reiteram solicitarea ca toti deputatii si senatorii partidelor componente ale Uniunii Social Liberale sa voteze impotriva exploatarii de la Rosia Montana asa cum au promis in campania electorala.

Cu stima,

Diaspora Romana din Los Angeles

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page