Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

LAPAR: Agricultura României, în pericol de faliment


Agricultura Romaniei se afla, in acest moment, in pericol de faliment, iar pentru remedierea situatiei este nevoie de o abordare politica responsabila, un management performant, precum si de un Minister al Agriculturii responsabil de viitorul agricultorilor, potrivit unei scrisori deschise adresata de Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR) presedintelui Romaniei, Traian Basescu, premierului Victor Ponta, precum si altor oficialitati.
'Desi din punct de vedere agrometeorologic a fost posibila o crestere substantiala a productiei agricole, declaratiile iresponsabile ale unor oficiali ai ministerului au avut un efect dezastruos asupra pietei produselor agricole. Au fost declarate productii la nivel national neverosimile, fata de suprafetele declarate de agricultori la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA). La cultura graului, fata de aproximativ 1,5 milioane de hectare cultivate, s-a declarat o productie nationala de 7,4 milioane de tone, ceea ce ar reprezenta o productie medie de aproape 5 tone/hectar', se mentioneaza in documentul citat, remis miercuri AGERPRES.
LAPAR este, totodata, nemultumita de faptul ca Ministerul Agriculturii nu a notificat Consiliul Europei pentru reducerea accizei la motorina aferenta anului 2013.
'Motorina pentru agricultura din Romania este cea mai scumpa dintre toate tarile Uniunii Europene. Conducerea Ministerului Agriculturii nu a notificat Consiliul Europei pentru reducerea accizei la motorina aferenta anului 2013. Mai mult, conducerea ministerului a aprobat o Hotarare de Guvern, prin care cea mai mare parte a sumelor, reprezentand reducerea de acciza, aferenta trimestrului III din anul trecut, a fost acordata altui minister', se mai afirma in scrisoare.
Potrivit sursei citate, pentru remedierea situatiei, este nevoie de o abordare politica responsabila, un management performant, precum si de un Minister al Agriculturii responsabil de viitorul agricultorilor. AGERPRES/(AS - autor: Magdalena Tanasescu, editor: Oana Tilica)
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page