Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Rusii de la Oil Gas Trade vor sa cumpere Oltchim si Arpechim la pachet si sa investeasca 300 milioane euro


Compania rusa Oil Gas Trade LLC vrea sa preia combinatul petrochimic Oltchim Ramnicu Valcea si rafinaria Arpechim si sa investeasca ulterior o suma de 300 de milioane de euro in formula integrata a combinatului, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.
Ministrul de resort, Varujan Vosganian, s-a intalnit miercuri cu reprezentantii companiei. La discutii au participat si administratorii judiciar ai Oltchim, Gheorghe Piperea si Niculae Balan. Oltchim se afla in procedura de insolventa din luna ianuarie a acestui an.
'Intentia companiei Oil Gas Trade este de a prelua atat platforma de la Rm. Valcea, divizia petrochimica Bradu, cat si rafinaria Arpechim, detinuta de OMV Petrom, precizand ca sunt pregatiti sa investeasca dupa achizitie o suma de 300 de milioane de euro in formula integrata a combinatului. Ministrul Varujan Vosganian le-a recomandat initierea unei discutii separate cu reprezentantii OMV Petrom pe subiectul preluarii rafinariei', afirma reprezentantii ministerului in comunicat.
Ministrul Varujan Vosganian i-a informat pe oficialii Oil Gas Trade in legatura cu faptul ca autoritatile romane se afla intr-o faza avansata de solutionare a situatiei combinatului.
Ministrul le-a transmis investitorilor rusi si faptul ca Ministerul Economiei este interesat de parteneri care sa garanteze existenta in continuare a combinatului si i-a asigurat de faptul ca firma castigatoare va beneficia de intreg sprijinul Guvernului Romaniei.
'Reprezentantii Oil Gas Trade au prezentat ministrului Vosganian si administratorilor judiciari profilul companiei pe care o reprezinta si au precizat ca participarea la procedura de reorganizare judiciara a combinatului de la Rm. Valcea coincide cu proiectul de dezvoltare a companiei OGT. Conform propriilor declaratii, Oil Gas Trade LLC Rusia este un grup format din trei companii, infiintat in 2002, activand in industria petrochimica si farmaceutica', se mai arata in comunicat.
Oil Gas Trade LLC este, potrivit site-ului propriu, o firma specializata in tradingul cu titei, gaze si produse petrochimice, cu sediul la Moscova. Compania are intre 11 si 50 de angajati, la capitolul venituri se incadreaza intre 10 si 50 de milioane de dolari, iar compania a fost infiintata in 2006, dupa cum arata datele de pe site.
Aceasta este a doua companie care se arata interesata de Oltchim in ultima luna. La 22 august, ministerul anunta ca turcii de la Yildirim Holding sunt interesati sa participe la procesul de privatizare a combinatului petrochimic Oltchim Ramnicu Valcea si la procesul de atragere de investitii la Cupru Min Abrud. In privinta
Cupru Min, turcii s-au inscris deja la licitatie.
Anul trecut, o alta companie ruseasca, TISE, s-a aratat interesata de Oltchim, insa nu a participat la licitatie. In actionariatul TISE se afla cateva companii detinute de gigantul rus Gazprom. AGERPRES/(AS - autor: Florentina Cioaca, editor: Mariana Nica)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page