Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Palatul Buckingham va gazdui pentru prima oara în istoria sa un meci de fotbal


Palatul Buckingham, resedinta oficiala a reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, va gazdui pentru prima oara in istoria sa o partida oficiala de fotbal, cu ocazia implinirii a 150 de ani de la infiintarea Federatiei engleze (FA), informeaza BBC, citat de AGERPRES.
Meciul va avea loc pe 7 octombrie, pe un teren provizoriu, de 100 m lungime si 60 m latime. care va fi instalat in gradina principala a Palatului, si va opune cele mai longevive echipe locale din Anglia: Civil Service FC si Polytechnic FC, ambele din Chiswick, vestul Londrei.
Evenimentul a fost organizat in urma demersurilor presedintelui de onoare al Federatiei, printul William, si cu acordul reginei Elisabeta a II-a. Ducele de Cambridge va acorda cu aceasta ocazie medalii unui numar de 150 de voluntari, dintre cei 400.000 care contribuie in fiecare an la buna desfasurare a meciurilor locale.
Suprafata de joc va fi realizata de Tony Stones, responsabilul cu gazonul stadionului Wembley, care va colabora cu gradinarii Palatului Buckingham.
Civil Service FC este singura supravietuitoare dintre cele 11 echipe care au fondat Federatia engleza de fotbal, intr-o taverna din Londra, in anul 1863, si care au redactat cele 13 legi originale in baza carora Federatia a guvernat in primii sai ani de existenta.
AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Tenea)
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page