Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Expozitie dedicata Reginei Maria, în perioada 6-7 septembrie, pe fregata ce poarta numele fostei suverane a României


Expozitia "Regina Maria - istorie si destin", dedicata comemorarii a 75 de ani de la trecerea in nefiinta a fostei suverane a Romaniei, va avea loc in zilele de 6 si 7 septembrie la bordul Fregatei "Regina Maria".
Deschiderea expozitiei va avea loc vineri seara, in Portul Militar Constanta, la bordul fregatei, fiind urmata de un concert la bordul navei, unde invitatii vor fi intampinati de personaje in costume de epoca.
Muzeul National Cotroceni, organizatorul evenimentului, informeaza intr-un comunicat transmis AGERPRES ca expozitia va cuprinde obiecte personale, decoratii, fotografii, carti postale reprezentand-o pe fosta suverana in diverse ipostaze, fotografii ale vechiului distrugator "Regina Maria", documente, carti cu semnatura reginei Maria, carti dedicate reginei, reviste - toate de o mare valoare patrimoniala.
Expozitia este organizata in colaborare cu Muzeul Militar National "Regele Ferdinand I" si Comandamentul Flotilei 56 Fregate din cadrul Statului Major al Fortelor Navale Romane.
Muzeul National Cotroceni este prima institutie de cultura care a realizat o expozitie de patrimoniu pe ambele fregate - "Regina Maria" (2008) si "Regele Ferdinand" (2013) - si acum din nou pe Fregata "Regina Maria", lucru apreciat de vizitatori. AGERPRES/(AS - autor: Daniel Popescu, editor: Florin Marin)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page