Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Vioara lui George Enescu va rasuna în capitala Portugaliei


Publicul din capitala Portugaliei va avea prilejul de a asculta, joi, sunetul viorii Guarneri del Gesu care i-a apartinut lui George Enescu, in cadrul unui eveniment realizat cu sprijinul Institutului Cultural Roman de la Lisabona. Radio Romania informeaza, marti, intr-un comunicat transmis AGERPRES, ca violonistul Gabriel Croitoru si pianistul Horia Mihail, protagonistii turneului, solisti ai Orchestrelor si Corurilor Radio Romania, vor sustine joi un recital de vioara si pian la Centro Cultural de Belem din Lisabona.
In deschiderea evenimentului muzical va fi inaugurata expozitia "Sonorul in instantanee", semnata de muzicologul si fotograful Virgil Oprina si compusa din imagini surprinse la diferite editii ale Festivalului International "George Enescu", care va putea fi vizitata in perioada 5-29 septembrie.
Cu acest prilej, Oltea Serban-Parau, redactor-sef la Radio Romania Cultural si director artistic al Orchestrelor si Corurilor Radio, va conferentia despre insemnatatea Festivalului International "George Enescu" si despre invitatii de prestigiu pe care-i va avea in acest an, despre concertul "Vioara lui George Enescu" si despre expozitia adiacenta.
Pornind de la proiectul Vioara lui George Enescu la sate, promovat, anul trecut, in turneu national de catre Radio Romania Cultural si in contextul promovarii celei de-a XXI-a editii a Festivalului "George Enescu" in Portugalia, Institutul Cultural Roman de la Lisabona colaboreaza in premiera cu Centro Cultural de Belem pentru organizarea acestui proiect muzical si expozitional. AGERPRES/(AS - autor: Daniel Popescu, editor: Florin Marin)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page