Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Apel umanitar din partea unui student roman aflat in Statele Unite


 Ma numesc Botezatu Razvan si sunt din Targu Ocna, Bacau. Anul trecut, dupa ce am terminat liceul, am venit aici in State ca sa imi continui studiile superioare. Am venit cu VISA F-1 la Calvin College si momentan am statut de student international si nu de cetatean American sau rezident permanent. Scoala imi acopera jumatate din costuri prin burse, iar de rest se ocupa un sponsor roman.
 Acum cateva luni am primit veste de la acea persoana ca nu ma mai poate ajuta cu plata costurilor datorita unei probleme personale foarte serioase, pe care nu o pot spune din pacate… De atunci ma tot chinui sa rezolv aceasta situatie pentru ca daca nu, voi fi nevoit sa ma intorc inapoi in Romania, unde nu voi putea sa imi continui studiile deoarece ca sa pot veni aici a trebuit sa cheltuim foarte multi bani.
 Am aplicat la ce burse am putut, insa sunt foarte putine la care am putut aplica datorita statutului meu curent, iar acele burse au si un numar foarte ridicat de aplicanti, iar ca atare nu imi fac mari sperante ca pot  obtine ceva. Din aceasta cauza incerc sa ma axez pe gasirea ajutorului direct de la persoane.
De accea va trimit dumneavoastra acest mesaj. Nu ca sa va cer direct ajutor financiar dumneavoastra, ci sa va rog daca puteti sa intrebati prin cercul dumneavoastra de prieteni poate ar dori cineva sa ma ajute cu situatia asta fiindu-mi sponsor, sau eventual co-signer pentru un imprumut. Eventual daca nu stiti pe nimeni, poate cunoasteti vreun profesor universitar roman din zona cu care as putea vorbi despre problema asta iar astfel as putea ajunge la un liman. In final, poate cunoasteti vreo bursa sau fundatie pe care as fi putut-o omite in cautarile mele.
 Singura familie pe care o am este mama si sora mea mai mica, iar ele nu ma pot ajuta prea mult. Au facut un efort imens ca sa pot ajunge aici, iar sa ma intorc in Romania din cauza unei probleme stupide, si anume a banilor, ar insemna ca tot acest efort sa fie in van. Am incercat mai tot pana acum, iar de asta apelez acum la revista dumneavoastra. O sa apreciez orice fel de ajutor puteti sa imi oferiti. Va rog daca puteti sa imi raspundeti la mesaj ca sa stiu cum sa procedez mai departe cu situatia asta.
 Va multumesc mult pentru timpul acordat si va urez o zi splendida.
Razvan

 P.S.: Daca vreti sa vorbiti direct cu mine eu am numarul de telefon : 616-526-0445. Eventual am si adresa asta de e-mail: aka_jordanica@yahoo.com

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page