Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

ARHITECTUL DIVIN ESTE DUMNEZEU: TATAL MEUDumnezeu si-a pus Sigiliul Sau peste mine inca din pruncie,
Cind m-a luat de mana, ca un Tata Bun, iar eu L-am urmat,
Pornind cu El pe carare, iar Cuvantul Lui mult m-a mangaiat,
Cand mi-a spus mie ca-mi este Tata de-o viata si-o vesnicie!...  

El si- semnat pe inima mea de copil orfan Numele Lui Sfant,
Ca sa-L am ca dar si adeverinta c-am fost infiat pentru vesnicie!
De-atunci - stiu bine - port Sigiliul in mine, ca viata pe pamant
Sa-mi fie – la bine si la-ncercare – doar o raza de soare de bucurie!

                                                                                                                                                                                     
                                                                         Prof. Dumitru Buhai

In inima inimii mele,
In suflarea suflarii sufletului meu,
In dorul dorului de Lumina,
Il simt totdeauna doar pe Dumnezeu:
Tata Meu!...
Despre El vreau sa vorbesc,
Cu El in suflet sa vietuiesc
Si sa zbor, la sfarsit, fericit
La El: Tatal meu preaiubit,
Ca sa traiesc o vesnicie ca mantuit ! ...

     Ma vei intreba, poate, pe ce ma bazez, cand ma exprim asa de sigur, cand vorbesc despre Dumnezeu, ca despre Tatal meu, ca despre o Fiinta vie, reala, dar colosal de Sfanta, Buna, Dreapta si Inteleapta?... Sau – poate – ma vei descoase sa afli mai bine cine-I Persoana ce-mi poarta grija sufletului din mine?... Iata-ma gata sa-mi deschid sufletul si sa-ti destainuiesc de ce cu Dumnezeu in inima si-n mintea mea traiesc, de ce credinta in El ma tine sa-ti vorbesc cu drag despre El si tie: sora si frate, romane, in limba noastra stramoseasca: in limba romaneasca...
     As vrea sa-ti spun, chiar la inceput de drum, spre dezlegarea tainei sufletului meu, ca Tatal meu este si Tatal tau: El este din veci, pentru veci, Dumnezeu! El este Arhitectul Universului, Creatorul tuturor lucrurilor vazute si nevazute: in Cer si pe pamant. El este Poetul ce ne-a scris poezia-n natura si ne-a lasat sfaturile-n Scriptura... El ne-a creat si pe noi, ca sa- I fim coroana creatiunii: fiinte fericite si credincioase, multumite si bucuroase, in sanatate deplina, in pregatire reala, in scoala de pe pamant, ca odata schimbati prin credinta, sa trecem examenul vietii, ca sa primim coroana vesniciei, ca biruinta asupra-ndoielilor si a pacatelor, ca pe veci tot sa traim fericiti in familia sfanta cu Tata, ce ne-a pregatit, prin Fiul Sau, rasplata. Sa traim o vesnicie de vesnicie, in pace, poezie si bucurie!... O, ce premiu minunat, dupa urcusul vietii desfasurat!...
     Este cunoscut momentul din viata unui om, care a fost ales de Dumnezeu sa scoata un popor din robia egipteana. In fata unui rug aprins ce nu se mistuia, Arhitectul Universului, Creatorul omului, Atotputernicul, Atotstiutorul, Atoatevazatorul, Stapanul Cerului si al Pamantului se legitimeaza in fata unui om cu o vorbire greoaie, care-si recunoaste neputinta in expresia ce o foloseste: ”Cine sunt eu?”... Arhitectul Universului: Dumnezeu se identifica  in  fraza scurta: „Eu sunt Cel ce sunt”, adica Viata: Creatorul.
     „Orice casa este zidita de cineva, dar Cel ce a zidit toate lucrurile este Dumnezeu”.
Dumnezeu exista cu adevarat!  El este Arhitectul Divin. Este Tatal meu!...
     Traim niste vremuri tulburi si intoarse pe dos. Sunt vremurile cu multi oameni indoelnici, sau necredinciosi adevarurilor biblice. Multi au si uitat ca Dumnezeu este viu cu adevarat... Se stie ca „teama de Dumnezeu este inceputul intelepciunii”, iar „nebunul zice in inima lui ca nu exista Dumnezeu”. Si ce panorama a desertaciunilor se intalneste la tot pasul!... Sunt prea multi barbati, femei, tineri si tinere, in mintea carora stau ascunse indoieleile!... Traim timpurile cand desi „tinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inima curata, dintr-un cuget bun si dintr-o credinta neprefacuta, unii, fiindca s-au departat de aceste lucruri, au ratacit si s-au apucat de flecarii. Ei vor sa fie invatatori ai Legii, dar nu stiu nici macar ce spun, nici ce urmaresc”(1 Tim.1/5-7), sau /si urmeaza doar scopurile lor egoiste si hraparete, de dragul banilor si trufiei arogante, fara sa le pese de adevarul crestin,  indoindu-se de invataturile Bibliei cu privire la poruncile lui Dumnezeu. Acesti „invatatori indoielnici” au devenit autocrati platiti bine, ca sa tina cuvantari lipsite de puteri divine. Si nu le pasa de sufletu tau, crestine...
     Poate fi credinta acolo, unde se incalca fara mustrari de constiinta principiile venite direct de la Fiul lui Dumnezeu: Mantuitorul lumii?
     Sa enumeram cateva din aceste principii, dand textual spusele Domnului Isus:
     1. „Dumnezeu este Duh; si cine se inchina Lui trebuie sa I se inchine in duh si in adevar” (Ioan 4/24).
     2. „... atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica”(Ioan 3/16).     
     3. „Voia Tatalui Meu este ca oricine vede pe Fiul si crede in El, sa aiba viata vesnica; si Eu il voi invia in ziua de apoi”( Ioan 6/40).
     4. „Eu sunt Pastorul cel Bun. Pastorul cel bun isi da viata pentru oi, dar cel platit, care nu este pastor si ale carui oi nu sunt ale lui, cand vede lupul, lasa oile si fuge, iar lupul le rapeste si le imprastie. Cel platit fuge, pentru ca este platit si nu-i pasa de oi.
     „Eu sunt Pastorul cel Bun. Eu imi cunosc oile Mele si ele Ma cunosc pe Mine, asa cum ma cunoaste pe Mine Tatal, si Eu Imi dau viata pentru oile Mele”( Ioan 10/11-15).
     5. „Eu sunt Invierea si Viata. Cine crede in Mine, chiar daca ar fi murit, va trai. Si oricine traieste si crede in Mine, nu va muri niciodata. Crezi aceasta? ”(Ioan 11/25-26).
     6. „ Duceti-va in toata lumea si propovaduiti Evanghelia la orice faptura. Cine va crede si se va boteza va fi mantuit, dar cine nu va crede va fi osandit”(Marcu 16/15-16).
     7. „Oricine va vrea sa fie mare intre voi sa va fie rob, pentru ca nici Fiul omului n-a venit sa I se slujeasca, ci El sa slujeasca si sa-Si dea viata ca rascumparare pentru multi” (Matei 20/26 – 27).
    8. „Unde este comoara voastra, acolo este si inima voastra”( Luca 12/34).
    9. „Este mai usor sa treaca o camila prin urechile acului, decat sa intre un bogat in Imparatia lui Dumnezeu”( Matei 19/24)
   10. „Ce a impreunat Dumnezeu omul sa nu desparta”(Marcu 10/9)
   11. „Adevarat va spun ca oricine nu va primi Imparatia lui Dumnezeu ca un copilas, cu nici un chip nu va intra in ea”( Marcu 10/15).
   12. „Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, cu tot cugetul tau si cu toata puterea ta... si pe aproapele tau ca pe tine insuti”( Marcu 12/30-31).
    As adauga la aceste principii, alte cateva, pe care le pun tot in ghilimele, caci sunt tot cuvintele Mantuitorului, date ca indicatoare de conditionare a unei slujiri conform izvorului de viata ce curge din Dumnezeu: Tatal, Fiul si Duhul Sfant, de unde sa invatam si sa nu gresim calea pe care mergem, ca sa ajungem la Casa fericirii, in familia lui Dumnezeu: „ In dar ati primit, in dar sa dati”, „daca va face cineva sa pacatuiasca pe unul din acesti micuti care cred in Mine, ar fi mai bine pentru el sa i se lege o piatra mare de moara si sa fie aruncat in mare”, „ce iese din om spurca pe om, caci dinlauntru, din inima oamenilor, ies gandurile rele, preacurviile, curviile, uciderile, furtisagurile, lacomiile, viclesugurile, inselaciunile, faptele de rusine, ochiul rau, hula, trufia, nebunia. Toate aceste lucruri rele ies dinlauntru si spurca pe om”, „paziti-va de proorocii mincinosi”, „luati jugul Meu”, „casa Mea se va chema o casa de rugaciune, dar voi ati facut din ea o pestera de talhari”, „de aceea, si voi fiti gata, caci Fiul omului va veni in ceasul in care nu va ganditi”. „Maranata!” „Amin! Vino, Doamne Isuse!”...
     Dupa ce am enumerat doar cateva din miile de principii si invataturi ce le-am spicuit din Scrisoarea lui Dumnezeu catre sufletul meu si al tau, te intreb sincer si cu dorinta vie sa te stiu intr-o calatorie bine planificata, studiata si invatata, ca sa ai o credinta constienta, personala, cu experiente de viata crestina, nu cu niste copii imprumutate de la oameni cu indoielile lor bine mascate, ducandu-te si pe tine, cinstit cititor, spre labirintul ce duce-n prapastia necredinciosilor: Crezi ca exista Dumnezeu?    
     Traim in vremurille noastre de indoieli, cand multi oameni: barbati si femei, tinere si tineri sunt chiar atei, fara credinta constienta in Arhitectul Universului, in Creatorul miliardelor de stele, cu luna plutind majestuos printre ele, cand intunericul acopera firea, iar omul isi viseaza nemurirea, a soarelui: printul asta tanar ce se iveste-n zorii diminetii sa ne aduca lumina de zi si fericirea ca mai traim, ducandu-se la ora precisa iar la culcare, cand o noua noapte la orizont reapare, a lumii animale, a celei vegetale, a tot ce misca in apele ce curg linistite la vale sau poposesc, de ani o multime, intr-un loc intepenit pe pamant, in sarutul sagalnic sau in vuiet salbatic de vant, a fapturii umane: coroana a creatiunii, cazuta in mreaja ispitei diavolului, mancand o paine trudita, ca sa plateasca neascultarea de porunca divina; si tot ce zboara, inoata, alearga, sau merge domol, in lumea aceasta pestrita si larga, iar atomii din mintea umana gonesc gandind sa mai nascoceasca ceva nemuritor, uitand de  adevaratul Creator. Prea multi oameni sunt, sau devin indoelnici, sau nu mai au nici o credinta, orbecaind intr-o lume de minciuna si neputinta, in marsul spre tunelul mortii in suferinta!...
Va urma

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page